A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Darmflora herstellen met probiotica

Darmflora herstellen met probiotica

0

In je darmen leven miljarden micro-organismen, verdeeld over verschillende bevolkingsgroepen, naast elkaar. Een goede darmflora zorgt ervoor dat je spijsvertering optimaal verloopt en ondersteunt je algemene gezondheid. Soms kan je darmflora verstoord raken. Je kan je darmflora herstellen met een probioticum. Ontdek er hier alles over!

Hoe darmflora herstellen met probiotica?

Wanneer je darmflora verstoord is, kun je je darmflora herstellen met een probioticum. Een probioticum bestaat uit gunstige micro-organismen die het natuurlijke evenwicht in de darmen helpen te herstellen en de weerstand in de darmen helpen te versterken. Je kunt een probioticum niet alleen gebruiken om het evenwicht in de darmflora te herstellen maar ook om dit goede evenwicht in stand te houden door je darmflora te versterken.

Aciforce van A.Vogel is een supplement dat voor de mens nuttige micro-organismen bevat. De drie miljard actieve micro-organismen die Aciforce per dosering bevat, vullen je darmflora aan. Bijvoorbeeld na het volgen van een antibioticakuur.

De functie van je darmflora

Je darmflora zorgt ervoor dat je spijsvertering optimaal werkt. De gunstige bacteriën breken de voeding af en zetten die om in stoffen die je lichaam kan opnemen. Ze zijn dus heel belangrijk voor jouw spijsvertering.

Ook in de opbouw van je immuunsysteem en in de stoelgang spelen deze micro-organismen een belangrijke rol.

Wanneer de balans tussen gunstige en ongunstige micro-organismen uit evenwicht raakt, kan je darmflora verstoord worden met spijsverteringsproblemen tot gevolg.

Verstoorde darmflora

Je darmflora kan dus verstoord raken. Doorgaans merk je dat aan spijsverteringsproblemen zoals constipatie, diarree, een opgeblazen gevoel en winderigheid of andere spijsverteringsklachten. Hoe dat kan en wat je daaraan kan doen, ontdek je in het artikel 'Is je darmflora verstoord?'.

Darmflora herstellen na antibiotica

Antibiotica zijn erg efficiënt wanneer je een bacteriële infectie hebt. Ze doden namelijk alle bacteriën in het lichaam. Antibiotica maken echter geen onderscheid tussen ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën. Na een antibioticakuur is je darmflora erg aangetast en is je weerstand laag.

De laatste jaren is de medische wereld zich meer en meer bewust van de negatieve kanten van antibiotica en wordt antibiotica minder veelvuldig voorgeschreven. Gebruik antibiotica dus enkel op doktersadvies en volg de richtlijnen nauwgezet op. Na de kuur kan je een probioticum zoals Aciforce gebruiken om je darmflora terug te versterken.

Laatste wijziging op deze pagina: 16-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje