A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Luieruitslag voorkomen

Luieruitslag voorkomen en luieruitslag behandelen

0

Luieruitslag voorkomen is uiteraard het beste! Wij raden crème Bioforce aan om luieruitslag te voorkomen.

Heeft jouw baby al last van luieruitslag? Wij geven je enkele natuurlijke tips die snel en efficiënt werken bij luieruitslag. Zodat je baby zich snel weer goed voelt!

Luieruitslag voorkomen

A.Vogel Crème Bioforce is een natuurlijke, vette crème op basis van lanoline (wolvet) waarin verschillende planten zijn verwerkt zoals valkruid, goudsbloem, toverhazelaar, salie en heelkruid. De crème werkt verzachtend houdt de huid mooi en gaaf.

Je kan luieruitslag voorkomen met crème Bioforce door na het verversen de billetjes van je baby in te smeren met deze zalf. De lanoline legt een vochtwerend laagje over de billetjes waardoor vocht geen kans krijgt om de billetjes van je baby te irriteren.

In het beginstadium kan je luieruitslag behandelen met crème Bioforce. Dit kan echter alleen maar als de luieruitslag nog niet te ernstig is!

Wat is luieruitslag en hoe ontstaat luieruitslag?

Elke baby die luiers draagt, is vatbaar voor luieruitslag. Het is een soort van huidirritatie waarbij er rode bultjes optreden op de billetjes.

Oorzaken luieruitslag

De meest voorkomende oorzaken van luieruitslag zijn:

  • Vocht in de luierzone: wanneer de luier niet tijdig ververst wordt, blijven de billetjes van je baby te lang vochtig. Hierdoor kan de huid geïrriteerd raken, met luieruitslag als gevolg;
  • Veranderingen van de pH-waarde van de huid;
  • Samenstelling van de ontlasting: indien de ontlasting van eiwitten bevat, vergroot de kans op luieruitslag wanneer de ontlasting in contact komt met de billetjes van je baby;
  • Secundaire infecties met bacteriën of schimmels.

Symptomen luieruitslag

Luieruitslag is makkelijk te herkennen. De billetjes van je baby zien rood, ze zijn ontstoken en vaak zijn er bultjes te zien rond de luierzone. Indien je ook rozige bultjes ziet rondom een rode plek (of rondom de mond van je baby) kan er sprake zijn van een gevorderde schimmelinfectie. Dit moet lokaal behandeld worden met een schimmelwerend middel. Vraag hierover altijd advies aan je huisarts!

Hoe lang kan luieruitslag duren?

Luieruitslag verdwijnt normaal na enkele dagen als je het goed verzorgt. Ververs de pamper van je baby regelmatig en zorg ervoor dat zijn of haar billetjes goed droog blijven.

Verdwijnt de luieruitslag niet na enkele dagen? Dan is het aangeraden je huisarts te contacteren. Hij of zij kan dan uitsluiten of het niet om een bacteriële infectie of schimmelinfectie gaat.

Hoe luieruitslag behandelen

Heeft je baby luieruitslag? Volg dan onze natuurlijke tips bij luieruitslag:

  • Zorg voor een droge luier. Verschoon dus op tijd.
  • Was de billetjes telkens af en droog ze goed. Gebruik een verzachtende crème die de huid afsluit van het vocht.
  • Wie katoenen luiers gebruikt, moet deze goed uitspoelen en wassen maar geen wasverzachter gebruiken.
  • Laat de baby een paar keer per dag zonder luier liggen, kruipen of rondlopen

 

Laatste wijziging op deze pagina: 23-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje