A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Lactosevrije voedingssupplementen A.Vogel

Lactosevrije voedingssupplementen A.Vogel

0

Wanneer je onvoldoende lactase aanmaakt, kan je last hebben van lactose-intolerantie. Als je in dat geval voedingswaren eet die lactose bevatten, zal je lichaam hierop reageren. Maar ook als je medicatie of voedingssupplementen inneemt, kan je last krijgen als deze producten lactose bevatten.

Wat is lactose-intolerantie?

Wanneer je onvoldoende lactase aanmaakt, kan je last hebben van lactose-intolerantie. Hiermee gaan klachten gepaard zoals buikpijn, krampen, diarree, winderigheid, ...

Je kan geboren worden met lactose-intolerantie, maar dat komt niet frequent voor. Het is eerder gangbaar dat je met het ouder worden, minder lactase aanmaakt waardoor je steeds minder goed reageert op zuivelproducten met lactose in.

>> Meer over: wat is lactose-intolerantie?

Wat doen bij lactose-intolerantie of lactose-onverdraagzaamheid?

Wanneer iemand last heeft van lactose-intolerantie, is het noodzakelijk de lactose-inname te verminderen en te spreiden.

Het compleet vermijden van melkproducten is in de meeste gevallen niet nodig. Om die reden moet je ook goed opletten met welke medicatie en voedingssupplementen je inneemt. Veel medicatie bevat immers lactose.

Waarom zit lactose in geneesmiddelen en voedingssupplementen?

Ongeveer 20% van de geneesmiddelen die op voorschrift verkrijgbaar zijn bevatten lactose. Zo'n 6% van de geneesmiddelen die vrij te krijgen zijn (zoals voedingssupplementen), bevatten lactose.

Lactose is een populair ingrediënt in farmaceutische bereidingen omdat het smaak, consistentie of kleur toevoegt aan de producten.

Lactosevrije voedingssupplementen

Wil je gebruik maken van één van onze producten en ben je lactose-intolerant? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op al onze productpagina's staan icoontjes. Staat onderstaand icoontje ertussen (groen icoon met witte melkfles met streep door)? Dan kan je dit product zonder problemen gebruiken: het bevat geen lactose.

Ook in onze assortimentsbrochure kan je per product terugvinden of het geschikt is voor mensen met lactosevrij dieet.

>> Bekijk hier de volledige brochure

Staat het product dat jij wil nemen er niet bij of heb je nog een vraag? Neem dan contact op met onze gezondheidsconsulente via het nummer 013/35 89 40 of stuur een mail naar avogel@biohorma.be.

Laatste wijziging op deze pagina: 15-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje