A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home | Hooikoorts | Hooikoorts bij kind

Hooikoorts kind

0

Normaal verschijnen de eerste symptomen van hooikoorts bij kinderen tussen 7 en 15 jaar. Maar het kan ook eerder. Als kinderen voor hun 7e symptomen vertonen van hooikoorts, ga je best naar de huisarts voor een allergietest.

Hooikoorts kind symptomen

Vaak lijkt hooikoorts op een langdurige verkoudheid. Het best herken je hooikoorts bij je kind aan een loopneus of een verstopte neus. Andere symptomen van hooikoorts bij kinderen zijn jeukende ogen, een brandend gevoel in neus en ogen en veelvuldig niezen. De symptomen zijn dus in principe hetzelfde als die bij volwassenen.

Wanneer een peuter klaagt over jeuk aan de ogen ga je best langs bij je huisarts. Hij doet dan een allergietest. Na zo’n test weet je exact voor welke soort pollen je kind allergisch is.

Op onze hooikoorts kalender zie je wanneer deze pollen actief zijn. Op dat moment neem je best voorzorgsmaatregelen.

Hooikoorts oogdruppels kind

Heeft je kind voornamelijk last van tranende en/of jeukende ogen door hooikoorts? De Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels werken specifiek in op rode, branderige en jeukende ogen. De Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels van A.Vogel zijn 100% natuurlijk en zorgen voor een snelle verkoeling en verlichting van rode, branderige en jeukende ogen. Er zijn geen neveneffecten verbonden aan het gebruik van deze oogdruppels. Je kan ze dan ook veilig langdurig gebruiken indien nodig.

Een kind met hooikoorts kan deze oogdruppels gebruiken vanaf de leeftijd van 3 jaar.

Hooikoorts kind behandeling

Hooikoorts is niet te genezen, maar je kan proberen het contact met stuifmeel zoveel mogelijk te vermijden. Onze beste tips om contact met pollen te vermijden, vind je in onze infographic 'S.O.S. Hooikoorts: 5 tips om de pollen te slim af te zijn'.

Laatste wijziging op deze pagina: 15-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje