A.Vogel Blog

Taal/Langue

Hooikoorts special

Hooikoorts symptomen en behandeling

Hooikoorts bij kinderen

Snif, snif… Hatsjoe. Loopt jouw zoon of dochter al enkele weken met een verkoudheid en gaat deze maar niet over? Als een verkoudheid na drie weken niet betert, is het mogelijk dat hij of zij last heeft van hooikoorts. Normaal verschijnen de eerste symptomen van hooikoorts bij kinderen tussen 7 en 15 jaar, maar het kan ook eerder. Als kinderen voor hun 7e symptomen vertonen van hooikoorts, ga je best langs de huisarts voor een allergietest.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel van grassen, planten of bomen. Als je allergisch bent voor pollen en deze inademt, raakt je afweersysteem van slag. Hooikoorts kan geen kwaad, maar het is niet fijn. Hélaas is hooikoorts niet te genezen, net zoals andere allergieën. Maar je kan wel voorzorgsmaatregelen nemen om hooikoorts te voorkomen en te verminderen.

De symptomen van hooikoorts bij kinderen herkennen?

Vaak lijkt hooikoorts op een langdurige verkoudheid. Het best herken je hooikoorts aan een loopneus of een verstopte neus. Andere symptomen van hooikoorts zijn jeukende ogen, een brandend gevoel in neus en ogen en veelvuldig niezen. Als een peuter klaagt van jeuk aan de ogen ga je best langs bij de huisarts. Hij doet dan een allergietest. Na zo’n test weet je exact voor welke soort pollen je kind allergisch is. Op de pollenkalender zie je wanneer deze pollen actief zijn. Op dat moment neem je best voorzorgsmaatregelen.

Hoe kan je hooikoorts bij kinderen best behandelen?

Hooikoorts is niet te genezen, maar je kan proberen het contact met stuifmeel zoveel mogelijk te vermijden. Dit kan je doen door:

  • Op warme, winderige dagen deuren en ramen dicht te houden. Je kan kamers best ’s morgens verluchten, dan is het nog vochtig buiten.
  • Hang je was tijdens de bloeiperiode niet buiten, anders vangen je kleren en beddengoed pollen op en dit zorgt voor irritatie.
  • Zorg dat je kind zo weinig mogelijk in de ogen wrijft. Dit maakt het alleen maar erger.
  • Als jullie naar buiten gaan, kan een kind met hooikoorts best een zonnebril dragen. Zo scherm je de ogen af van stuifmeel.
  • Als je een uitstap plant, zorg voor een uitstap naar de stad. Vermijd zoveel mogelijk de vrije natuur. Ga bijvoorbeeld op vakantie aan zee, daar zijn veel minder pollen in de lucht.

Hulp uit de natuur! 

Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels bestrijden één van de meest vervelende symptomen van hooikoorts: rode, branderige en jeukende ogen. De Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels van A.Vogel zijn 100% natuurlijk en zorgen voor snelle verkoeling en verlichting van rode, branderige en jeukende ogen. De oogdruppels zijn ook geschikt voor dragers van contactlenzen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen deze oogdruppels gebruiken. 
Meer over

Hooikoorts

0 artikelen in winkelwagentje