A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Je geheugen verbeteren

Je geheugen verbeteren

0

Iedereen vergeet wel eens wat. Omdat je moe bent. Te veel aan je hoofd hebt. Of omdat je een dagje ouder wordt. Door je geheugen te trainen, kan je je geheugen verbeteren. Zo heb je minder last van vergeetachtigheid.

Een goede doorbloeding van het hoofd speelt een grote rol bij een goed geheugen. Zolang de doorbloeding goed blijft, is er voldoende aanvoer van zuurstof en glucose en dat zijn de brandstoffen van het hoofd. Beide stoffen zijn belangrijk voor de concentratie en het geheugen.

Voeding geheugen - Voeding voor een beter geheugen

Je kan je geheugen verbeteren met de juiste voeding. Bepaalde voedingsmiddelen hebben namelijk een positief effect op je geheugen. Je ontdekt er alles over in ons artikel 'Voeding voor een beter geheugen'.

Je geheugen trainen

Doorheen de jaren gaat je geheugen er op achteruit. Op zich niet abnormaal. Je doet namelijk constant zoveel nieuwe indrukken en informatie op dat er af en toe wel iets uit de boot moét vallen om iets nieuws bij te kunnen leren.

Je kan je hersenen trainen om in topconditie te blijven. Doe je dat niet? Dan zal je met het verstrijken van de jaren merken dat je steeds meer moeite hebt om zaken te onthouden en dat redeneren minder vlot gaat. Braintraining is dus erg nuttig om je geheugen te verbeteren.

>> Ontdek onze 3 simpele braintraining-oefeningen

Tips bij geheugenstoornissen

Merk je dat je toch echt moeite hebt om bepaalde zaken te onthouden? Deze tips helpen je om te gaan met geheugenstoornissen:

  • Geef alles een vaste plaats: sleutels, portemonnee, enzovoorts. Zo vind je altijd alles probleemloos terug.
  • Leg een notitieblok of een agenda op een vaste plaats en noteer hierin alles wat onthouden moet worden.
  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en de juiste ademhaling: dit bevordert de opname van zuurstof en de doorbloeding van de hersenen.
  • Blijf onder de mensen komen. Sociale interactie zorgt ervoor dat je je hersenen optimaal blijft inzetten.

Concentratieproblemen

Soms komen je geheugenstoornissen eerder voort uit concentratieproblemen. We hebben het allemaal erg druk en overal rondom ons is er constant afleiding in de vorm van computers, smartphones, tablets, televisie, radio, ... .

>> Tips bij concentratieproblemen

Laatste wijziging op deze pagina: 14-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje