A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Wat te doen bij diarree?

Wat te doen bij diarree?

10

Diarree... Een kleine storing in je spijsverteringsstelsel, met erg vervelende gevolgen. Spurtjes naar het toilet en maagkrampen bijvoorbeeld! Diarree wordt doorgaans veroorzaakt door een vreemd micro-organisme.Je lichaam wilt zich zo snel mogelijk ontdoen van dat vreemde organisme. Daarom ontstaat er een versnelde 'doorspoeling' van de darmen, met het vocht uit de diverse spijsverteringsorganen.

Diarree is in principe dus nuttig en noodzakelijk voor je algemene welzijn (wanneer de diarree veroorzaakt wordt door een vreemd micro-organisme). Maar diarree komt niet altijd gelegen. Ontdek daarom hier wat te doen bij diarree!

Diarree oorzaken

De oorzaak van diarree is vaak één of ander vreemd micro-organisme. Het eten van bedorven of besmet voedsel is één van de belangrijkste oorzaken van darmproblemen. Maar ook spanningen (stress), het niet verdragen van sommige soorten voedsel (bijvoorbeeld gluten), problemen met de dikke darm en andere delen in de buikstreek, het gebruik van bepaalde medicatie of een verstoorde darmflora kunnen diarree veroorzaken.

Wat te doen bij diarree - Diarree stoppen

Diarree is in prinicpe een nuttige reactie van je lichaam. Het wilt namelijk een vreemd (mogelijk schadelijk!) micro-organisme verwijderen. Het innemen van middelen die de diarree stoppen is daarom niet altijd aangeraden. Op die manier blijft het micro-organisme immers ook aanwezig in je lichaam.

Als je last hebt van diarree kan je best voldoende water drinken (zodat je niet gedehydrateerd raakt) en lichte maaltijden eten. Bosbessen, bananen, geraspte appels, worteltjes, roggebrood, beschuiten, oud brood en havervlokken hebben een positief effect bij diarree. Een dagje vasten kan ook helpen.

Om je stoelgang terug dikker te maken en je darmen te kalmeren, kan je gebruik maken van A.Vogel Tormentavena. Dit bevat bestanddelen van de wortel van Potentilla erecta, een kruid dat helpt de ontlasting dikker te maken. Zo draagt het bij aan een goede spijsvertering. Het heeft bovendien ook een kalmerende werking op de darmperistaltiek.

Natuurlijke tips bij diarree

Lees het artikel 'De 5 beste natuurlijke tips bij diarree' voor nog meer natuurlijke tips bij diarree.

Turista? Oorzaken en behandeling

Reizigersdiarree of turista komt vaak voor bij mensen die op vakantie naar het zuiden vertrekken. Het is meestal een vrij onschuldige aandoening, maar het kan de vakantiepret behoorlijk vergallen.

>> Ontdek nu wat turista precies is, hoe het veroorzaakt wordt en wat je er aan kan doen

Laatste wijziging op deze pagina: 14-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje