A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Wat doen bij concentratieproblemen?

Wat doen bij concentratieproblemen?

Tips voor meer concentratie

0

Heb je ook wel eens moeite om je te concentreren? Iedereen heeft dat wel eens. Je kan er immers niet altijd met je volle aandacht bij zijn. Als je echter te vaak afgeleid wordt en het echt moeilijk wordt om je concentratie te behouden, kan je daarvan hinder gaan ondervinden. Heb jij last van concentratieproblemen? Ontdek dan hier wat je kan doen!

Hoe ontstaan concentratieproblemen?

De ene persoon is beter in staat om geconcentreerd aan een taak te werken dan de andere. Sommige mensen zijn nu eenmaal veel onrustiger in hun hoofd, waardoor ze moeilijker hun aandacht kunnen focussen.

Daarnaast kan je concentratie verminderen door:

  • Vermoeidheid (ten gevolge van slaapproblemen)
  • Stress
  • Emotionele toestand zoals verliefdheid of verdriet
  • Ouderdom

Wat doen bij concentratieproblemen?

Heb je vaak last van verminderde concentratie op het werk? Kan je je er maar niet toe brengen om die ene taak af te werken? Dan zijn er enkele trucs om jezelf beter te focussen.

Omega 3 (DHA) en omega 6 (AA) zijn bv. belangrijke vetzuren voor een goede werking van de hersenen en voor een normaal gezichtsvermogen. Omega 3 zorgt voor de aanleg en regulatie van je leer-, denk- en spraakvermogen, de motoriek, de stemming, het gedrag en nog veel meer functies. Omega 6 is dan weer nodig voor de prikkeloverdracht tussen zenuwcellen en de werking van het geheugen. Vette vis is een goede bron van omega 3.

>> Nog meer tips bij concentratieproblemen

Laatste wijziging op deze pagina: 09-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje