A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Afvallen

Afvallen

3

De meeste mensen die proberen te vermageren doen dat vooral om er goed uit te zien. Met een slank figuur voelen ze zich aantrekkelijker. Maar wat nog belangrijker is: door naar een gezond gewicht te streven blijf je in goede conditie.

Het ligt voor de hand dat succesvol afvallen alleen zal lukken als je de werkelijke oorzaak aanpakt. Sommigen volgen een rigoureus dieet en raken inderdaad in recordtijd enkele kilo's kwijt. Het resultaat is echter meestal van korte duur: zodra ze stoppen met het dieet, komen ze weer snel terug op hun oude gewicht. Om succes te boeken is kennelijk meer nodig.

Geleidelijk afvallen is het beste

Geleidelijk afvallen is het beste. Niet alleen voor de gezondheid, maar ook om het jojo-effect te vermijden. Daarmee bedoelen we het verschijnsel dat iemand na te stoppen met een rigoureus dieet weer terugkomt op het oude gewicht. Een goed tempo van afvallen is ongeveer 0,5 tot 1 kg per week. Voor ouderen of voor mensen met een zwakke gezondheid, is een rustiger tempo zelfs nog beter.

Werken aan een (blijvend) gezond gewicht

Om niet meteen terug bij te komen na een dieet, is het belangrijk dat je je levensstijl blijvend verandert. Daarom helpen strenge diëten niet op lange termijn, omdat het moeilijk is om deze gewoontes vol te houden.

Naast het aanpassen van je voedingsgewoonten geef je best ook wat extra ondersteuning aan je darmflora en spijsvertering. In het spijsverteringsstelsel wordt het voedsel in kleine brokjes verdeeld, gekneed en bewerkt met sappen. Onderweg neemt het lichaam de waardevolle stoffen uit het eten op en verdwijnen de onverteerbare resten via de ontlasting. Een prachtig systeem dat dag in dag uit zijn werk doet. Een goede spijsvertering is de basis voor je gezondheid en een gezond gewicht. Zelfs als je voeding de optimale hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen bevat, heb je daar weinig aan als jouw spijsvertering niet goed verloopt.

Lees meer over goede bronnen van vitaminen.

Natuurlijke hulp voor verantwoord afvallen

A.Vogel Molkosan
Een 100% natuurlijke gezonde dorstlesser gemaakt van gezuiverde en geconcentreerde melkwei van verse Zwitserse alpenmelk. Deze drank bevat een hoge concentratie rechtsdraaiend melkzuur (L+) en heeft een milde, friszure smaak. Molkosan is lactosevrij, bevat geen suiker en is caloriearm.

A.Vogel Boldocynara forte
Boldocynara forte van A.Vogel is een 100% natuurlijk middel dat de lever- en galfunctie ondersteunt. Het product heeft een goede invloed op de vertering van vetten en helpt bij een opgeblazen gevoel na het eten.

A.Vogel Aciforce
De drie miljard actieve micro-organismen die Aciforce per dosering bevat, helpen je om je darmflora op te bouwen en te versterken.

A.Vogel Solidago forte
Solidago forte van A.Vogel ondersteunt een goede nierfunctie en stimuleert de vochthuishouding, zodat het vocht in je lichaam goed kan blijven doorstromen.

Laatste wijziging op deze pagina: 27-07-2016

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje