A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / A.Vogel producten geschikt voor diabetici

A.Vogel producten geschikt voor diabetici

0

Omdat diabetici suiker zoveel mogelijk moeten vermijden, kunnen ze niet zomaar eten wat ze willen. Dat geldt ook voor medicatie. Ze kunnen niet alle medicatie gebruiken die andere mensen ook gebruiken, vanwege de samenstelling. Hieronder vind je een overzicht van de A.Vogel producten die geschikt zijn voor diabetici of mensen met suikerziekte

Wat is diabetes?

Diabetes of suikerziekte is een chronische en ongeneeslijke aandoening. Bij diabetes produceert het lichaam onvoldoende insuline of is het lichaam ongevoelig voor het effect van insuline. Hierdoor kan suiker vanuit de voeding onvoldoende opgenomen worden en loopt het lichaam een grote bron van energie mis. Daardoor ontstaat een verhoging van het bloedsuikergehalte (hyperglycemie). Stoornissen in de bloedvetten en de bloeddruk gaan daar vaak mee gepaard.

Hoewel het hier om een ernstige aandoening gaat, kan een diabetespatiënt een leven leiden zoals iedereen. Voorwaarde is wel dat ze hiervoor rekening houden met een aangepaste en gezonde levensstijl, aangevuld met insuline-injecties. Door het suikergehalte in het bloed, de glycemiewaarden, zo dicht mogelijk bij de normale waarden te krijgen en te houden kan de ziekte onder controle gehouden worden. Op die manier kunnen zowel acute complicaties (een plotse daling of verhoging van de bloedsuiker) als verwikkelingen op lange termijn (zoals blindheid, nierproblemen, amputaties van ledematen) worden vermeden of uitgesteld.

Diabetes en gebruik van medicatie

Omdat diabetespatiënten suiker zoveel mogelijk moeten vermijden, kunnen ze niet zomaar eten wat ze willen. Dat geldt ook voor medicatie. Diabetici kunnen niet alle medicatie gebruiken die andere mensen ook gebruiken, vanwege de samenstelling. Zo zit er bijvoorbeeld in de meeste hoestsiropen veel suiker. Dit mag een diabetespatiënt niet gebruiken. In het gamma van A.Vogel zitten een aantal gezondheidsproducten (waaronder hoestsiropen!) die wel geschikt zijn voor diabetes-patiënten. Hieronder vind je de volledige lijst.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje