A.Vogel Blog

Taal/Langue

Gezondheidsspecial 'ogen': Van oogproblemen tot oorzaken en oplossingen!

Een goed zicht is van onschatbare waarde. Gezonde ogen zijn dan ook goud waard. Vaak besef je dat niet, tot er zich problemen voordoen.

In deze oogspecial vind je een antwoord op al je vragen over oogproblemen.

  • Dossier droge ogen - i.s.m. Metro

    Het magazine Metro deed in 2016 'De week van het oog'. Ontdek in dit extra dossier alles over droge ogen en krijg raad van de oogarts!

  • Wat weet jij al over het oog?

    In deze korte quiz ontdek je hoe het met jouw kennis gesteld is. Doe onze oogtest.

  • Natuurlijke tips voor gezonde ogen

    Lees de natuurlijke tips van onze herboriste Marina voor gezonde ogen op onze blog.

home / gezondheid / oog

Droge ogen?

Problemen, oorzaken en oplossingen!

Je ogen zijn twee van je meest trouwe dienaren. We staan er eigenlijk nooit bij stil hoeveel ze voor ons betekenen... Tot er iets mis gaat. Pas wanneer je ogen op een dag (plots) minder goed functioneren, beseffen we hoe belangrijk ze zijn voor ons.

Goed zorg dragen voor je ogen is dan ook erg belangrijk! En wanneer er zich oogproblemen voordoen, is het slim om deze zo snel mogelijk aan te pakken.

Droge ogen

Droge ogen

Veel mensen hebben last van droge ogen. Voornamelijk het kijken naar een beeldscherm droogt je ogen uit doordat je minder met je ogen knippert wanneer je dit doet. Maar ook bij het wakker worden hebben veel mensen last van droge ogen. Je oogleden lijken haast dichtgelijmd te zijn! Ontdek hier de redenen voor jouw droge ogen en wat je eraan kan doen!

Oogproblemen

Oogproblemen

Oogproblemen bestaan er in verschillende vormen en gradaties. De meeste mensen krijgen door ouderdom vroeg of laat te maken met bepaalde oogaandoeningen. Een verminderd zicht is daar een goed voorbeeld van. Maar het kan ook erger natuurlijk, denk maar aan een oogziekte zoals glaucoom. Maar of je oogproblemen nu groot of klein zijn, ze hebben hoe dan ook een grote impact op je leven.

Behandeling oogproblemen

Behandeling oogproblemen

Een goed zicht is goud waard. Jammer genoeg beseffen we dat meestal pas wanneer er iets mis is met ons zicht. Pas wanneer we plots merken dat we minder scherp zien of als we last hebben van een pijnlijke druk op onze ogen staan we er bij stil.
Sommige oogproblemen zijn alleen maar vervelend, anderen kunnen echt schade aanrichten aan je oog als ze niet tijdig behandeld worden. Bekijk hier een overzicht van de vaakst voorkomende oogproblemen en hun behandeling.

Lees meer over:
Brandende ogen
Droge ogen

Hooikoorts ogen

Geïrriteerde ogen

Kunsttranen

Ontstoken ogen

Laatste wijziging op deze pagina: 19-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje