background

Darmflora

Darmklachten

Haastig eten kan ook een oorzaak zijn van een verstoorde darmflora. Bij haastig eten komen grotere voedselbrokken in het maag-darmkanaal die kunnen gaan gisten en rotten, wat weer schadelijk is voor de micro-organismen in de darm.
Omdat de darmflora belangrijk zijn voor een goed verloop van de spijsvertering, een goede opname van voedingsstoffen en een goede weerstand, kan zo’n verstoring van het evenwicht in de darmen leiden tot allerlei klachten. Dat kunnen tamelijk onschuldige klachten zijn zoals winderigheid, een opgeblazen gevoel of verstopping, maar ook minder onschuldige problemen zoals een minder goede stofwisseling, slechte stoelgang en een vitaminengebrek.
Ook kan een verstoorde darmflora de oorzaak zijn van een verzwakt afweersysteem. Een gezonde darmflora is namelijk in staat om schimmels en andere storende micro-organismen te vernietigen. Om die reden kan een verstoorde darmflora de algemene afweer verzwakken.
Wanneer de darmwand niet in orde is, is er ook een slechte opname van vitaminen en mineralen doorheen de darmwand. Dit resulteert dan in vitaminengebrek.

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>