A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Indicaties / Darmflora

Darmflora

Bacteriën in de darmen

0

De darmflora is het geheel van micro-organismen, vooral bacteriën, in het maagdarmstelsel. Deze micro-organismen zijn met veel: in de darmen huizen honderdbiljoen bacteriën (100.000.000.000.000), verdeeld in drie tot vijfhonderd bevolkingsgroepen. Dit zijn zowel nuttige als schadelijke micro-organismen. Normaal gesproken zijn deze twee in evenwicht met elkaar en zorgen zo mee voor een goede weerstand (door een goede opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen doorheen de darmwand), een goede spijsvertering en een vlotte stoelgang. De darmwand maakt ook vitamine K en een aantal B-vitaminen aan.

Soms komt er een ziekmakende bacterie (bijvoorbeeld de bekende e-coli) in de darmen terecht. Die veroorzaakt dan bijvoorbeeld een dunne stoelgang doordat de gunstige micro-organismen door die schadelijke bacterie worden vernietigd.

Wat kan je zelf doen?

Herstel het evenwicht in je darmflora door de gepaste voeding te nuttigen en door de natuurlijke bacteriën in je darmflora aan te vullen.

Aciforce van A.Vogel bevordert het evenwicht in de darmflora. Het bevat maar liefst 3 miljard goede darmflora en helpt daarmee de balans in de darmhuishouding herstellen.

Soms is het noodzakelijk om gedurende een tiental dagen een sterk, voorgeschreven middel in te nemen om schadelijke micro organismen te vernietigen. Helaas worden daarbij ook de gunstige micro organismen vernietigd. Best herstel je dan het evenwicht in de darmflora door gunstige micro-organismen extra in te nemen. Aciforce van A.Vogel is een uitstekend product hiervoor want het bevat maar liefst 3 miljard gunstige flora per zakje. Aciforce helpt de balans in de darmflora te herstellen na het innemen van sterke, voorgeschreven producten.

Voeding bij dunne stoelgang

  • Eet licht verteerbare producten, bijvoorbeeld zure melkproducten zoals karnemelk en yoghurt.
  • Kauw het eten goed zodat het goed vermengd wordt met speeksel.
  • Drink kruidenthee met oa engelwortel, kamille, anijs en citroenmelisse.
  • Gedroogde havervlokken, knäckebröd, beschuit en oud brood kunnen ook helpen.

Meer over

Darmflora
Stoelgang
Spijsvertering
Opgeblazen gevoel
Stress
Weerstand

Laatste wijziging op deze pagina: 05-11-2013

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje