background

Het geheim van Alfred Vogel

Een kleine jongen houdt de hand van zijn vader vast terwijl hij door de bossen en velden nabij Basel stapt. Zijn ogen speuren nieuwsgierig in het rond terwijl hij alle geuren en geluiden in zich opneemt.

De jongen is diep onder de indruk van de natuur in al zijn diversiteit. Zijn vader trekt continu zijn aandacht door hem de planten te tonen die ze passeren: kruiden, bladeren, bloemen en wortels. Hij vertelt z’n zoon over de diverse kwaliteiten van de planten. Welke giftig en schadelijk zijn, welke helende krachten hebben en over ervaringen die mensen gehad hebben met de planten. De vader van de jongen is een expert op het vlak van planten dankzij de kennis die hij via zijn moeder vergaarde, die herboriste was.

Het blijft niet bij theorielessen alleen. De vader geeft ook praktijklessen door zijn zoontje te tonen welke effecten kruiden hebben op zijn eigen lichaam. Alfred Vogel zei hierover later: “Terwijl we wandelden, moest ik vaak verse kruiden en planten plukken en er op kauwen, zodat ik zelf het effect ervan op mijn lichaam kon voelen”.

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>