Reizen & inspiratie

VS, Black Mountains, South Dakota, Black Eagle / Ben Black Elk Sinds begin 1950 maakt Alfred Vogel verschillende reizen door de VS. Daar ontmoet hij het indianenopperhoofd Ben Black Elk. Die laatste toont hem de rode zonnehoed (Echinacea purpurea). In "Gesundheits-Nachrichten" van mei 1964 beschrijft Alfred Vogel dit als volgt: "Tocht met vrouw en dochter met de nieuwe Oldsmobile naar de Black Mountains en ontmoeting met een oud opperhoofd van de Lakota-indianen. Zijn grootvader vocht nog tegen Buffalo Bill (Cody). (...) In de zomer en de herfst heb ik met mijn gezin meer dan 5000 km gereisd in indianengebied."
Europa Al op zijn 17e (in 1919) onderneemt Alfred Vogel een eerste reis naar Italië. Zijn leven lang reisde hij onvermoeibaar naar alle landen van de wereld, bestudeerde geneeskrachtige planten en levenswijzes, hield lezingen en zocht contact met voorvechters van de natuurlijke en plantengeneeskunde.
Japan, Hongkong, Korea Juni - oktober 1961: Reizen naar Japan, Hongkong en Korea. Daarna verder naar India. "Toen ik voor het eerst in Japan was, was dat net aan het begin van de vitale economische en vooral industriële ontwikkeling." ("Gesundheits-Nachrichten" 9/1974).

Afbeelding: Twee Koreaanse vrouwen, omslagfoto van "Gesundheits-Nachrichten" 2.1964. Foto: Ruth Vogel.

Namibië, Kalahari 1965 – 1969: In deze periode verblijft hij verschillende keren in de Kalahari-woestijn. Alfred Vogel onderzoekt doet hier onderzoek naar de effecten van duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) bij reumatische klachten.
Australië, Tasmanië, Nieuw-Zeeland 1969: Studiereis door Australië, Nieuw-Zeeland en Tasmanië. Lezingen in vele grote steden en op radio en televisie.

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >