Overgang en nachtelijke opvliegers

Alle vrouwen merken wel dat ze in de overgang zijn maar niet alle vrouwen hebben evenveel last van stemmingswisselingen of opvliegers. Vaak voelen vrouwen zich veel beter in de menopauze omdat ze verlost zijn van menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, anticonceptieproblemen, ijzertekort, hormoonschommelingen en de nare gevolgen ervan enz.

Vrouwen die er wel last van hebben, bijvoorbeeld van nachtelijke opvliegers, gaan op zoek naar een oplossing om hun klachten door de overgang te bestrijden. Het is immers niet nodig om alles zo maar te ondergaan omdat je denkt dat het erbij hoort. Nachtelijke opvliegers bijvoorbeeld kan je heel goed vermijden. Natuurlijke oplossingen, een goede, aangepaste voeding en een gezonde levenswijze zijn bij uitstek geschikt om overgangsklachten te verhelpen of zelfs te voorkomen! Op die wijze blijft het natuurlijke overgangsproces ook intact.

Nachtelijke opvliegers

De meeste vrouwen merken dat de overgang begonnen is doordat ze ’s nachts meer dan normaal transpireren en deze transpiratie in golven optreedt. Ze krijgen het heel warm, gaan transpireren, gooien de dekens van zich af en hebben het daarna weer erg koud door de afkoeling. Als deze nachtelijke opvliegers meerdere keren per nacht opkomen, verstoort dit danig het natuurlijke slaapproces. Dit heeft gevolgen voor de alertheid en conditie overdag. Daarom wordt dit probleem best goed aangepakt met een natuurlijk middel.

Extra tip bij opvliegers

Gebruik minder koffie en suikerrijke voeding of suikerrijke dranken (ook alcohol). Deze voedingsmiddelen stimuleren de warmtecentra en daarmee het aantal en de intensiteit van de opvliegers.

Natuurlijke hulp tijdens de menopauze

A.Vogel Famosan Salvia tabletten
Sommige planten en kruiden hebben een gunstige invloed op de problemen die opduiken tijdens de menopauze. Salvia is zo‘n plant. Zij vermindert de overmatige transpiratie, ook tijdens opvliegers en helpt tegen nachtelijke overmatige transpiratie bij de menopauze.

Vergroot uw kennis, doe de kennisquiz Vergroot uw kennis Doe de kennisquiz Doe de kennisquiz

Meer over

Overgang of menopauze
Opvliegers
Overgang en zweten
Overgang en gewichtstoename
Overgang en oestrogeen
Hormonale disbalans
Overgangsklachten
Overgangsverschijnselen
Duizeligheid
Vermoeidheid
Menstruatie in de overgang
Leeftijd overgang

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>