A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / dossiers / stapelstress

Stapelstress

Gezondheid is belangrijke oorzaak van stapelstress

0

A.Vogel voerde onderzoek naar de grootste bronnen van stress en wat blijkt? Gezondheid staat op nummer twee met 29%. De nummer 1 is drukte en onzekerheid op het werk met 32%. Met ruim 26% scoren ook uiterlijk en gewicht vrij hoog.

Blijkt ook dat die stress vaak gaat leiden tot ongezondere leefgewoontes zoals meer roken, meer en ongezonder eten en het eten van zoetigheden zoals chocolade. Hierdoor ontstaat een negatieve spiraal, want net die ongezonde leefgewoontes leiden tot meer gewichts- en gezondheidsstress met nog meer ongezonde leefgewoontes als resultaat. Vandaar de term stapelstress.

Stresshormonen

Bij stress gaat het lichaam meer stresshormonen produceren. Dit is een natuurlijke reactie om het lichaam in staat van alertheid te brengen om snel te anticiperen op dreigende situaties. Van oorsprong is stress dus heel nuttig. Maar als het lichaam langdurig stresshormonen blijft produceren, wordt de gezondheid er op lange termijn door belast. De lichaamsdruk kan gaan stijgen, er kunnen problemen met de lichaamsmotor en spijsvertering ontstaan, de weerstand gaat achteruit en het geheugen wordt minder. En op korte termijn ontstaat vaak een groot verlangen naar ongezond eten, zoetigheid en nicotine.

Langdurige stress kan in die zin heel wat gezondheidsproblemen en ook overgewicht tot gevolg hebben. En juist dat blijken grote veroorzakers van stress te zijn. Hierdoor ontstaat stapelstress.

Bronnen van stapelstress

Partners van mensen met veel stress ondervinden daar ook hinder van, want de stress wordt in bijna 60% van de gevallen op hen afgereageerd. Daardoor krijgt de partner zelf dan weer meer stress. Een andere oorzaak van stress zijn slaapproblemen. Een tekort aan slaap maakt ons gevoeliger aan stress.

Negatieve spiraal doorbreken

Ruim 31% van de mensen die stress ervaren zoekt naar kortetermijnoplossingen om de stress snel te verminderen. Enerzijds maken de hormonen gestresste mensen erg kortetermijngericht, wat niet helpt bij het vinden van een langetermijnoplossing om de negatieve spiraal te doorbreken. Anderzijds raakt bijna 61% van de mensen met stress emotioneel uit evenwicht, waardoor nadenken over de lange termijn vaak niet meer lukt. Een rustgever kan dan helpen. Het kan de oorzaak van de stress niet wegnemen, maar wel helpen om het hoofd leeg te maken en de situatie beter te overzien.

A.Vogel Passiflora Rustgevend is een 100% natuurlijke rustgever met inmiddels al duizenden tevreden gebruikers. Het product werkt niet verslavend, houdt de gebruiker fris en helder en kent geen bijwerkingen. En dat scheelt stress.

Ontstressen in 1, 2, 3 met de A.Vogel Stresscoach

stress - StresscoachEigenlijk kan iedereen af en toe een stresscoach gebruiken. Iemand die je leert om te gaan met stress en die je toont hoe je snel en simpel kan ontspannen. Net zoals een personal coach, helpt onze stresscoach je om sterker te worden. Sterker tegen stress meer bepaald. Schrijf je nu gratis in en mis de unieke tips van onze A.Vogel Stresscoach niet!


Laatste wijziging op deze pagina: 11-12-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje