A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Wat te doen tegen een opgeblazen gevoel in de buik?

door Marina Cluysen, op 2 mei 2013, Spijsvertering
2

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

tegen een opgeblazen gevoel in de buik

Niets is zo vervelend als een opgeblazen gevoel in je buik: je broek begint te knellen en je buik voelt aan als een ballon die op springen staat. Gelukkig bestaan er heel wat tips en middeltjes om dat opgeblazen gevoel te voorkomen!

Let op je voeding

Bij een opgeblazen gevoel is het in de eerste plaats belangrijk om op je voeding te letten. Snoepgoed, vettig eten, gekookte koolsoorten en de meeste vruchten kan je beter vermijden. Ook onoplosbare vezels in graanproducten, volkorenbrood, havermout en muesli zijn uit den boze. Deze vezels nemen immers een behoorlijke hoeveelheid water op, zodat het vast voedsel in je maag toeneemt en een opgeblazen gevoel het gevolg is.

Kies liever voor oplosbare vezels, die je  in fruit, groenten en peulvruchten vindt. Deze vezels kunnen de bacteriën in je darmen immers gemakkelijk afbreken. Bovendien zorgen oplosbare vezels ervoor dat bepaalde stoffen vrijkomen die de darmfunctie bevorderen.

Eetgewoonten

Als je vaak last hebt van een opgeblazen gevoel in je buik, is het aangeraden om 5 à 6 kleine maaltijden per dag te eten in plaats van 3 grote maaltijden. Hoe vaker je kleine, lichte maaltijden eet, hoe scherper je geest en lichaam reageert. Bovendien zal de snelheid van de spijsvertering daardoor verhogen en zal je lichaam pogingen om vet vast te houden staken.

Let echter op dat je niet meer eet dan noodzakelijk en kauw grondig. Drink niet tijdens het eten, maar drink na de maaltijd een glas mineraalwater.

Zorg voor voldoende beweging

Wie een zittend beroep heeft en daarnaast ook weinig aan sport doet, heeft meer kans op een opgeblazen gevoel na het eten. Lichaamsbeweging houdt immers je darmen in beweging en helpt stress tegengaan. Stress is namelijk in veel gevallen de oorzaak van een opgezette buik. Vooral wie sowieso al gevoelige darmen heeft, zal tijdens periodes van stress een minder goede darmflora ervaren. Wanneer je last hebt een opgeblazen gevoel, doe je er daarom goed aan om minstens een kwartiertje te wandelen.

Een goede nachtrust is belangrijk

Voldoende nachtrust is altijd belangrijk voor een goede gezondheid. Ook wanneer je last hebt van een opgeblazen gevoel is een goede nachtrust zeer belangrijk. Uitputting staat namelijk een goede spijsvertering in de weg.

Natuurlijke middeltjes

Probiotica zijn bacteriën die een gunstig effect hebben op je spijsvertering. Er bestaan allerlei yoghurtproducten met probiotica die voedsel helpen verteren, waardoor je darmen minder snel geprikkeld worden. Ook het opgeblazen gevoel zal veel minder snel ontstaan.

Daarnaast kan je beroep doen op A.Vogel Boldocynara Forte. Dit is een 100% natuurlijk middel dat de lever- en galfunctie ondersteunt en helpt bij een opgeblazen gevoel na het eten. Boldocynara Forte bevat immers een krachtige concentratie artisjok, wat het gevoel van een volle maag vermindert door de functie van de lever te verbeteren. Het helpt bovendien bij de aanmaak van gal, dat in het lichaam de vertering van vet ondersteunt.

 

2

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Michel DEBIE, 1558 dagen geleden

  Sedert meerdere weken heb ik een opgeblazen buik. Niet enkel het gevoel maar mijn buik zet ook uit, steekt tegen mijn ribbenkast en verhoogt waarschijnlijk ook mijn hartslag. kan Boldocynara forte daar iets aan verhelpen of hebt u nog andere middelen/producten die een oplossing kunnen bieden ? Dank voor spoedig antwoord.
  M. Debie

  • Marina , 1558 dagen geleden

   Dag Michel. Een opgeblazen buik wijst op een slechte spijsvertering. Die kan je verbeteren met Boldocynara tabletjes. De lever en de gal gaan daarmee beter werken. Maar gebruik ook Molkosan, geconcentreerde melkwei. Dit product verbetert de ganse spijsvertering, brengt en houdt de darmflora in balans en zorgt voor een goede stoelgang. Elke dag mag je een glas water met 1 soeplepel Molkosan bij de maaltijden of ertussendoor drinken. Je kan kiezen uit gewone Molkosan, Molkosan Fruit en Molkosan oplosdrank. Gebruik minder melkproducten en minder brood, pasta en rijst. Eet veel groenten en twee stukken fruit per dag. Ga elke dag twintig minuten wandelen en dit liefst na de hoofdmaaltijd.

 • Kato, 274 dagen geleden

  mijn eetgewoontes zijn al 30 jaar dezelfde, en de laatste tijd heb ik weer last van een geweldige opgezwollen buik, ik begin dan ademnood te krijgen. ik eet langzaam, ik denk dat ik wel op alles let wat niet mag.
  Zou ik beter eens iets nemen , dat dat gevoel tegengaat ? vroeger gaven ze de babys windolie ?

  • Marina Cluysen , 274 dagen geleden

   Beste Kato, je zou inderdaad Boldocynara forte tablet kunnen nemen om je lever te stimuleren. Daarbij kan je 2x per dag een groot glas water met daarin 1 à 2 soeplepels Molkosan of Molkosan Fruit drinken na de maaltijd. Dit verbetert de ganse spijsvertering.
   Windolie: waarschijnlijk is dit een middel met venkel of anijs geweest. Dat werkt inderdaad ook tegen een opgeblazen gevoel.

 • More in Spijsvertering
  opgeblazen gevoel
  Getest en goedgekeurd: Boldocynara forte

  Boldocynara forte tablet stimuleert de leverwerking en laat de gal beter vloeien. Dit zorgt niet alleen voor een betere spijsvertering...

  Close