A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Wat te doen tegen een hoge bloeddruk?

door Marina Cluysen, op 7 oktober 2013, Voeding
1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Wat te doen tegen een hoge bloeddruk

Naar schatting hebben ruim 25% van de volwassenen een te hoge bloeddruk. In België zouden 2 miljoen mensen lijden aan een verhoogde bloeddruk, waarvan de helft zonder het te weten. Een hoge bloeddruk brengt heel wat risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk om te weten wat een hoge bloeddruk is, wat de risico’s zijn en hoe je een hoge bloeddruk kan vermijden!

Wat is een hoge bloeddruk?

Om te begrijpen wat een hoge bloeddruk is, leggen we eerst uit wat de bloeddruk eigenlijk is. Het hart pompt bloed in de bloedvaten door zich bij elke hartslag samen te trekken en dan weer te ontspannen. Het hart knijpt met andere woorden samen om bloed in de slagaders te pompen. De druk die op dat moment op de slagaders komt te staan heet bloeddruk. Als de druk die op je slagaders komt te staan te hoog is, dan is er de mogelijkheid dat je slagaders niet goed functioneren. We spreken dan van een hoge bloeddruk.

Oorzaak hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan enerzijds genetisch bepaald zijn. In sommige families komt een hoge bloeddruk nu eenmaal vaker voor. Anderzijds kan een hoge bloeddruk deels te maken hebben met het dagdagelijks gebruik van teveel zout of teveel alcohol.

Symptomen en gevolgen van een hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk geeft zelden klachten. Het is een aandoening die zich stiekem ontwikkelt. Al heeft een hoge bloeddruk geen echte symptomen, toch kan het serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid. Door een te hoge bloeddruk kunnen verschillende organen aangetast worden. Zo wordt de kans op hart- en vaatziekten groter door een hoge bloeddruk. Daarnaast kunnen de hersenen, je nieren en je zicht aangetast worden door een hoge bloeddruk.

Wat doen tegen een hoge bloeddruk

Vaak is een aanpassing van de levensstijl een essentiële stap bij oplossen van een te hoge bloeddruk. Om je bloeddruk onder controle te houden, kan je het volgende doen:

  • Stoppen met roken
  • Gewicht verliezen: dit wil zeggen minder calorieën opnemen en meer bewegen
  • Gezonder eten: voldoende groenten en fruit, weinig verzadigde vetten
  • Minder zout en minder vet eten

De natuur kan ook een handje helpen om je lichaamsdruk te verlagen. Zo kan je bijvoorbeeld A.Vogel Allisan nemen om de lichaamsdruk op peil te houden.

1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Voeding
Je cholesterol verlagen met omega 3
Je cholesterol verlagen met omega 3

Ongeveer één volwassene op acht kampt met een te hoge cholesterol, de belangrijkste boosdoener voor hart- en vaatziekten. Velen grijpen...

Close