A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Wat doen tegen aambeien tijdens zwangerschap?

door Marina Cluysen, op 13 maart 2014, Aambeien
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Een snelle behandeling voor aambeien tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap te maken met aambeien doordat hun baby druk uitoefent op hun ingewanden (inclusief het uiteinde van je darmen). Om aambeien tijdens de zwangerschap te vermijden kan je best op je voeding letten (vezelrijk eten) en veel water drinken. Daarnaast is het een goed idee om te blijven bewegen en naar het toilet te gaan zodra je aandrang voelt.

Ontdek hieronder nog meer tips.

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn gezwollen (uitgezakte) bloedvaten ter hoogte van de sluitspieren van de anus. Iedereen heeft aambeien: zwellichamen om de anus lucht- en lekdicht af te sluiten. Wanneer het normale aambeiweefsel zodanig gezwollen en geïrriteerd is dat het klachten veroorzaakt, spreken we van aambeien zoals we die in de volksmond kennen.

Waarom heb ik last van aambeien tijdens mijn zwangerschap?

Het is heel normaal om tijdens je zwangerschap last te hebben van aambeien. Wanneer je baby in je buik groeit, oefent hij of zij namelijk druk uit op je ingewanden, inclusief het uiteinde van je darmen. Daarnaast spelen ook de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap een rol bij de ontwikkeling van aambeien. Ze kunnen er voor zorgen dat je aderen opzwellen. Hierdoor krijgt naar schatting 70% van de zwangere vrouwen last van aambeien tijdens het tweede deel van de zwangerschap.

Na de geboorte kan je last krijgen van aambeien doordat je aders onder zware druk stonden tijdens de bevalling. Er is echter goed nieuws: zwangerschapsaambeien verdwijnen meestal vanzelf enkele weken na de geboorte van je baby.

Maandenlang met dit vervelende probleem rondlopen is geen pretje. Het is dan ook aangeraden om je aambeien te behandelen. Zo wordt je zwangerschap veel aangenamer!

Wat doen tegen aambeien tijdens zwangerschap?

Om aambeien te voorkomen tijdens je zwangerschap, kan je onderstaande tips toepassen:

  • Drink veel water
  • Eet veel vezels
  • Houd je ontlasting niet op
  • Zorg voor een goede toilethouding

Heb je toch last van aambeien? Dan kan je gebruik maken van een aambeiengel of –spray die je klachten snel verzacht! Afhankelijk van het type aambeien (inwendige of uitwendige) kan je gebruik maken van één van de HemoClin-producten.

HemoClin aambeiengel bij inwendige aambeien

HemoClin aambeiengel voor de behandeling van inwendige aambeien en anale scheurtjes. Inwendige aambeien zijn aambeien die van buitenaf niet zichtbaar of voelbaar zijn. De kleurloze aambeiengel van HemoClin verlicht onmiddellijk symptomen als jeuk, irritatie en een branderig gevoel.

De gepatenteerde Bio-actieve Bacteriële Blokker neutraliseert schadelijke organismen en ondersteunt het natuurlijke proces. De gel is zeer handig in gebruik en hygiënisch aan te brengen dankzij de gebruiksvriendelijke applicator.

HemoClin aambeienspray bij uitwendige aambeien

Hemoclin aambeienspray voor de behandeling van uitwendige aambeien, maar ook bij uitwendige anale scheurtjes. Uitwendige aambeien zijn van buitenaf zichtbaar of voelbaar. De kleurloze aambeienspray van HemoClin verlicht onmiddellijk symptomen als een branderig gevoel en kriebels.

De gepatenteerde Bio-actieve Bacteriële Blokker neutraliseert schadelijke organismen en ondersteunt het natuurlijke proces. De spray is makkelijk in gebruik en hygiënisch aan te brengen op ieder moment van de dag.

Beide producten zijn 100% natuurlijk. Je kan ze dus zonder zorgen gebruiken om aambeien tijdens je zwangerschap te behandelen. Zowel de aambeiengel als de –spray werden ontwikkeld met extracten van de aloë barbadensis plant en zijn dus geen geneesmiddel. Daarom zijn ze volkomen veilig in gebruik en bovendien zeer effectief!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Aambeien
Hoe aambeien behandelen
Hoe aambeien behandelen? Alle middeltjes opgelijst

Aambeien komen vaker voor dan je denkt. Aangezien aambeien een onderwerp is waar niemand graag over spreekt, lijden veel mensen...

Close