A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Wat doen bij blaasontsteking? Alles over een natuurlijke behandeling

door Marina Cluysen, op 7 juli 2014, Urinewegen
at doen bij blaasontsteking? Alles over een natuurlijke behandeling

Wie regelmatig last heeft van een blaasontsteking weet hoe vervelend dit is. Je hebt continu het gevoel dat je naar het toilet moet en als je gaat komt er met moeite een druppeltje uit je blaas. Het plassen voelt branderig en er staat voortdurend druk op je blaas. Een blaasontsteking wordt veroorzaakt door een infectie aan de binnenkant van je blaas. Om je van dit kwaaltje te verlossen hebben we enkele tips om je blaasontsteking op een natuurlijke manier te behandelen.

Blaasontsteking op het nippertje voorkomen

Als je al meerdere keren last had van een blaasontsteking, voel je het de volgende keer waarschijnlijk opkomen. Om te voorkomen dat de blaasontsteking doorbreekt, onderneem je dan het beste de volgende acties:

  • Drink enorm veel! Zowel water (tot drie liter per dag) als kamillethee. Het water zorgt ervoor dat je urinewegen gereinigd worden. De kamille verzacht de urinewegen en werkt mild antiseptisch.
  • De tweede sleutel om je blaasontsteking tegen te gaan is: rusten! Leg je op de bank, doe een dutje of kruip gewoon je bed weer in.
  • Ook de natuurlijke hulpmiddelen die we hierboven aanhaalden, helpen om een blaasontsteking te voorkomen!

Gezonde urinewegen

Heb je erg vaak last van een blaasontsteking? Dan is het een goed idee om je darmflora en weerstand te verbeteren. Een goede darmflora zorgt er namelijk voor dat de blaastonstekingopwekkende colistammen geen kans krijgen. Als je darmflora uit balans is, is de kans groot dat de bacteriën in je darmen rondhangen en zich naar je blaas werken.

Er zijn een aantal producten die de weerstand en je darmflora verbeteren, en dus een blaasontsteking helpen voorkomen. Deze zijn:

  • Asperges: ze reinigen urinewegen en bestrijden een blaasontsteking op een natuurlijke wijze.
  • Veenbessen: zijn een gekend natuurlijk middeltje tegen blaasontstekingen. De rode besjes maken de urine extra zuur en daar houden de bacteriën niet zo van.
  • Druivensap: een doeltreffende natuurlijke behandeling tegen blaasontsteking
  • Kokoswater: drink ’s morgens een glas kokoswater op je nuchtere maag. Op die manier worden alle afvalstoffen uit je nieren verwijderd.
  • Drink een kopje brandnetelthee per dag
  • Cranberry Monarde van A.Vogel: een krachtige 3-in-1 formule die het urinecomfort verbetert. Het product bevat de gekende veenbessen en daarnaast ook Oost-Indische kersen, mierikswortel en guldenroede. Deze zorgen samen voor gezonde urinewegen en het normaal functioneren ervan.

 

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Urinewegen
Blaasproblemen voorkomen met Cranberry Monarda
Blaasproblemen voorkomen met Cranberry Monarda

Zowel vrouwen als mannen zijn bekend met blaasproblemen. Deze vervelende kwaal ontstaat door een bacteriële infectie van de blaas. In...

Close