A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Waarom handen wassen in de winter nog belangrijker is

door Marina Cluysen, op 21 oktober 2014, Klachten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Waarom handen wassen in de winter nog belangrijker is

Tijdens de winter verzwakt je weerstand, waardoor je minder bestand bent tegen ziektes. Daarom is het tijdens dit seizoen nóg belangrijker om bacteriën geen kans te geven. De hele dag lang komen we namelijk in aanraking met bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Deze verspreiden zich onder andere via je handen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om je handen te wassen.

Voorkom besmetting

Via je handen kunnen die bacteriën terechtkomen in je voedsel en ervoor zorgen dat je ziek wordt. Daarnaast worden virussen ook vaak via je handen naar je mond, ogen of neus verspreid. Geef je een hand aan een zieke persoon? Dan is de kans groot dat je deze ziekte overkrijgt. Je kan één dag voor de eerste symptomen en vijf tot zeven dagen na het ziek worden je ziekte doorgeven aan anderen. Het is dus aan te raden om geen handen te schudden, geen ziekenbezoekjes te brengen en ook de telefoon opnemen van je collega is geen goed idee. Poets daarnaast je kranen, aanrecht, koelkastdeur en toetsenbord regelmatig. Steeds je handen wassen, zorgt er voor dat de bacteriën niet verspreid kunnen worden en niet in je lichaam terechtkomen. Je hebt hierdoor minder kans om ziek te worden en ziektes over te krijgen van andere mensen.

Wanneer moet je je handen wassen?

Het is belangrijk om na de volgende activiteiten je handen grondig te wassen:

  • voor het eten
  • voor het klaarmaken van voedsel
  • voor en na contact met rauw vlees, vis en gevogelte, rauwe eieren en rauwe groenten
  • na hoesten of niezen, zeker bij het koken
  • na gebruik van het toilet
  • na contact met de vuilnisbak
  • na aanraking met (huis)dieren
  • na contact met vuile kleren
  • na het verschonen van de baby
  • na het buitenspelen

Bij de meeste volwassenen is het een gewoonte geworden, maar kinderen moeten het nog aanleren. Leer hen zo snel mogelijk dat ze na deze activiteiten steeds hun handen moeten wassen. Zorg ervoor dat ze hier thuis mee beginnen. Hierdoor zullen ze dit op termijn ook zelf op school doen.

Hoe moet je je handen wassen?

Draag je ringen? Dan doe je deze het best uit terwijl je je handen wast. Hier kunnen namelijk bacteriën onder blijven zitten. Was je handen onder stromend water met vloeibare zeep. Wrijf ze goed in met de zeep, ook tussen de vingers, en doe dit gedurende 15 seconden. Voor je nagels maak je gebruik van een nagelborsteltje. Spoel je handen daarna goed af. Droog je handen aan een droge, schone handdoek of aan een papieren wegwerphanddoek en je handen zijn weer helemaal proper.

Wanneer je geen water hebt, kan je gebruik maken van een desinfecterende handgel op alcoholbasis. Indien je handen zeer vuil zijn, zal dit echter geen effect hebben.

Verhoog je weerstand

Naast je handen wassen, verhoog je het best je weerstand. Dit kan je doen door gebruik te maken van een natuurlijk hulpmiddel zoals Echinaforce kauwtabletten. Met één kauwtablet per dag wordt je weerstand verhoogd en krijg je de helft van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnen. De weerstand van je kinderen verhoog je het best met Echinaforce junior + Vitamine C.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Met plezier terug naar school: 10 eerste schooldag tips
Met plezier terug naar school dankzij deze 10 tips

De eerste schooldag is een spannend en stresserend moment voor kinderen én hun ouders. Na een lange vakantie waarin alles...

Close