A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Voorkom stress tijdens het eindejaar en feest in stijl met deze tips

door Marina Cluysen, op 25 november 2014, Stress
stress voorkomen

De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent: cadeaus kopen, een feest organiseren en nieuwjaarskaartjes versturen. Taken die bij velen heel wat stress met zich meebrengen. Daarom geven we je tips om de feestdagen stressvrij door te komen.

Plan goed op voorhand

Een goede voorbereiding is essentieel tijdens de feestdagen. Begin er dan ook goed op tijd mee. Bestel bijvoorbeeld op tijd je nieuwjaarskaartjes, ga vóór de drukte cadeaus kopen en kies op voorhand welke outfits je gaat dragen tijdens de verschillende feesten. Vooraf bepalen hoeveel geld je tijdens de feestdagen wil spenderen, hoort hier ook bij.

Organiseer je zelf een van de feestjes? Dan ligt er plots extra druk op je schouders. Het brengt namelijk een hele waslijst met extra taken met zich mee. Om alles te onthouden, maak je een checklist. Schrijf je taken op en vink de zaken af die in orde zijn. Het geeft je een duidelijk overzicht en vermindert de stress aanzienlijk.

Stel je menu op

Een feest organiseren, brengt altijd heel wat voorbereiding met zich mee.

  • Bepaal vooraf het menu en maak het jezelf niet te moeilijk. Kies voor gerechten die je al eens klaargemaakt hebt.
  • Begin op tijd te koken: maak je soep, salade en dessert al op voorhand klaar. Zo sta je niet de hele tijd achter je kookpotten terwijl je bezoek er al is.
  • Tel ook vooraf goed na hoeveel gasten je ontvangt. Heb je genoeg borden? En heeft iedereen wel een zitplaats?
  • Vraag daarnaast goed op tijd of er vegetariërs of mensen met allergieën in het gezelschap zijn.

Geniet van je feest

Denk eraan: je feest moet in de eerste plaats gezellig zijn. Het is niet erg als niet alles perfect volgens plan verloopt. Laat je hoge verwachtingen varen en geniet van je feest. Heb je wat hulp nodig? Vraag er dan naar en laat anderen je helpen.

Na het eten is het tijd voor wat ontspanning. Organiseer bijvoorbeeld een quiz of leg een spel kaarten klaar. Wil je liever een actieve activiteit? Organiseer dan een boswandeling. Het is gezond en een toffe ontspanning.

Bereid je op alles voor, maar rust voldoende

Vergeet niet dat je voldoende slaap nodig hebt. Denk in je bed niet meer aan wat je nog allemaal moet doen.

Lukt het je toch niet om de stress te verminderen? Dan is A.Vogel Passiflora complex forte de oplossing. Dit natuurlijke middel werkt ontspannend bij kortstondige stress, zonder dat je er suf van wordt.

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Stress
Stress? Opgelet met cafeïne!

Onze drukke maatschappij eist dat mensen continu presteren. Cafeïne lijkt hét redmiddel. Maar zijn die dagelijkse cafeïneshots wel zo gezond?...

Close