A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

De voordelen van kussen voor je gezondheid

door Marina Cluysen, op 13 februari 2014, Klachten
De voordelen van kussen

We kussen iemand omdat we die persoon graag zien. Het prikkelt ons, het is leuk en je toont er je liefde mee. Maar kussen heeft ook heel wat andere voordelen waar we niet altijd bij stilstaan. Ontdek welke gezondheidsvoordelen er nog zo verbonden zijn met kussen!

1. Kussen voor een mooier gebit

Oke, niet meteen erg sexy, maar kussen stimuleert de productie van je speeksel. Dit helpt in de strijd tegen schadelijke bacteriën op je tanden en tandvlees. Bovendien zou dit ook helpen om de opbouw van tandplak te verminderen. Perfect dus om gaatjes te bestrijden.

2. Kus de stress vaarwel

Kussen stimuleert de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ oxytocine en het remt de aanmaak van cortisol, het stresshormoon, af. Kus die stress dus vaarwel!

3. Weerstandsbooster

Wie kust, wisselt bacteriën uit. Daardoor is kussen ideaal om je weerstand een boost te geven. Laat maar komen dus, die zoenen!

4. Burn baby burn!

Alle beetjes helpen, toch?! 1 minuut kussen is goed voor 2 à 6 verbrande calorieën. Niet gek: tijdens het zoenen gebruiken we 34 gezichtspieren.

5. Kusje hier, kusje daar

Kussen is gewoon fijn! Ontspan je en geniet van het moment. Iedereen heeft toch recht op een pleziertje af en toe?

6. Verjongingskuur

De endorfine die vrijkomt tijdens het kussen maakt je huid strakker en geeft haar een gezonde gloed. Tijdens het kussen versnelt de doorstroming van je bloed waardoor je cellen meer zuurstof krijgen. In 1 kus jaren jonger!

5 leuke weetjes over kussen

 • Egyptenaren zoenden vroeger (net als Eskimo’s) met hun neuzen. Lippen kwamen er niet aan te pas. Gelukkig weten wij ondertussen wel beter.
 • Gemiddeld ontvangen we gedurende ons hele leven 25 000 kussen. Dit gaat van een kus op de wang tot het echte lippenwerk.
 • 37% van de mannen houdt z’n ogen open tijdens het kussen, terwijl uit onderzoek is gebleken dat 97% van de vrouwen de ogen juist sluit.
 • De langste kus ooit was tussen Regis Tommy en Jane  Wyman in de film “You´re In The Army Now”. De kus duurde drie minuten en vijf seconden
 • De Belg is gemiddeld 12 jaar op het moment van zijn/haar eerste kus.

 

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Mark Tilburgs, 1140 dagen geleden

  En vergeet ook niet dat een oprechte kus enorm belangrijk is om je relatie te onderhouden. Niet gewoon even een snelle kus als je thuiskomt, maar sta even stil bij dit moment om een goede kus te geven. Je relatie wordt er alleen maar beter van.

 • More in Klachten
  Koffie en gezondheid - de nadelen van cafeïne
  Koffie en gezondheid: de nadelen van cafeïne

  Koffie is één van de meest populaire dranken. Veel mensen kunnen de dag niet starten zonder een kopje koffie, en...

  Close