A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Voel jij je altijd moe? Pak je energietekort aan met Guarana!

door Marina Cluysen, op 16 januari 2014, Energie
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Voel jij je altijd moe Pak je energietekort aan met Guarana!

Hoe lang je ook slaapt, je voelt je altijd moe, de geringste inspanning is er te veel aan, je kunt je moeilijk concentreren op het werk en wilt het liefst van al zo vlug mogelijk op de bank neerploffen met een dekentje over je hoofd … Zijn het herkenbare taferelen? Dan heb jij, net als vele anderen, wellicht last van wintermoeheid.

Wintermoeheid – soms ook winterdepressie genoemd – is een verschijnsel dat zich manifesteert tussen oktober en februari. We zien dan over het algemeen weinig zonlicht, waardoor we met een vitamine D-tekort kunnen kampen. Dat gebrek aan vitamines is meteen de oorzaak van je moeheid en de daaraan gekoppelde neerslachtigheid.

Altijd moe door gebrek aan zonlicht

Ons lichaam maakt vitamine D aan onder invloed van de UVB-stralen van de zon. Zien we overdag géén zonlicht, dan ligt die productie grotendeels stil. En dat is nu net het probleem tijdens de winter, wanneer de uren zonlicht sowieso al beperkt zijn. Wie dan overdag moet gaan werken ziet helemaal geen natuurlijk licht meer. Het gevolg laat zich raden … Je voelt je altijd moe en futloos en dat de hele winter lang.

Gelukkig neemt ons lichaam ook vitamine D op via de voeding. Dat is goed nieuws, want het wil zeggen dat je je kunt wapenen tegen een winterdepressie door gezond te eten. Minder goed nieuws is dat er over het algemeen erg weinig vitamine D zit in groenten en fruit. Vette vis, zoals makreel, zalm en haring zijn een beter idee. Twee keer per week vette vis eten is dus een goed idee tijdens de winter!

Guarana zorgt voor een échte vitamineboost!

Wil je écht een vitamineboost, dan kun je Guarana eens proberen! Dat is een nootachtig zaadje afkomstig van een plant uit het Amazonebekken in Brazilië. De bes, die rijk is aan cafeïne, wordt er in tal van (energie)drankjes verwerkt omdat het de alertheid verhoogt en het energielevel op peil houdt.

A. Vogel Extra Energie, met Guarana en Siberische ginseng, verhoogt de fysieke en mentale weerbaarheid, ook tijdens een genezingsproces. Ginseng is gekend om zijn positieve werking op ons energiepeil. Eén tablet per dag volstaat om de moeheid van je af te schudden en de winter weer met een glimlach tegemoet te gaan.

Probeer ook deze middelen tegen wintermoeheid:

  • Ga sporten! Ook al is het buiten koud, lichaamsbeweging is onontbeerlijk voor je lichaam. Bovendien zal de frisse lucht je goed doen. Je voelt je nadien zeker een pak beter!
  • Bezoek een sauna of Turks stoombad. Je komt er als herboren weer uit.
  • Eet veel groenten en fruit en drink veel water (tot 2,5 liter per dag). Zo zorg je ervoor dat al je vitaminereserves tijdens de winter aangevuld blijven.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Energie
Tips voor meer energie
10 tips om je energielevel te boosten!

Geraak je ’s ochtends amper uit bed en zit je de hele dag op je werk te geeuwen achter je...

Close