A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Voedingsadvies en natuurlijke hulp bij last van de keel

door Marina Cluysen, op 28 oktober 2014, Klachten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Voedingsadvies en natuurlijke hulp bij last van de keel

Last van je keel? Het is geen aangenaam gevoel.  Wil je er zo snel mogelijk van af, maar wil je niet onmiddellijk de hulp van medicatie inschakelen? Dan bestaan er natuurlijke hulpmiddelen en voedingsmiddelen die je keel verzachten.

Hoe ontstaan keelproblemen?

Keelproblemen ontstaan vaak door externe factoren zoals een virus of bacterie. Het heeft irritatie, ontsteking of beschadiging van het keelslijmvlies als gevolg. Hierdoor krijg je onder andere een droge keel en is het moeilijk om te slikken. Last aan je keel kan ook het gevolg zijn van te veel roken, roepen of praten.

Voedingsmiddelen die je keel verzachten

Je moet elke dag voldoende drinken, maar bij keelproblemen geldt dit nog meer. Enkele dranken die je keel verzachten zijn:

  • Thee met honing, kamillethee of groene thee: Deze werken verzachtend. Vermijd wel te hete dranken.
  • Soep
  • Koude dranken: Deze maken je keelholte terug vochtig en kunnen een licht verdovend effect hebben.
  • Gorgelen met kamillethee of zoutwater (een glas warm water mengen met een koffielepel zout)
  • Eet keel- of kruiden bonbons zodat de keelholte vochtig blijft.

Daarnaast is gezond eten een belangrijk element. Eet voldoende groeten zoals een salade met tuinkers, avocado of mierikswortel. Fruit eten is op elk moment van het jaar belangrijk. De vele vitaminen verhogen namelijk je weerstand. Bij keelproblemen kan je bijvoorbeeld kiwi, citroen of appelsien eten, aangezien ze boordevol vitamine C zitten.

Gebruik een natuurlijk hulpmiddel

Naast gezonde voeding en veel drinken, kan je een beroep doen op natuurlijke hulpmiddelen. De A.Vogel Keelspray is 100% natuurlijk. Door de doseerspray komt de vloeistof direct in de keelholte terecht. De vloeistof bevat vers verwerkte Echinacea en Salvia. Deze planten zorgen voor meer weerstand en verzachten je keel. Je kan ook kiezen voor de A.Vogel Santasapina keelpastilles.

Andere tips die je keelproblemen verhelpen

Een logische tips is het warmhouden van de keel door een sjaal te dragen. Rust daarnaast goed uit. Ga eens extra vroeg je bed in zodat je voldoende slaap hebt en kan herstellen. Laat ook je stem rusten. Niet te veel praten en roepen kan wonderen doen.

Denk aan de hygiëne. Was je handen vaak en grondig. Zo geef je bacteriën geen kans en besmet je je naasten niet. Verlucht bovendien je huis voldoende. De lucht mag namelijk niet te droog zijn. Merk je dat dit wel het geval is? Zet je verwarming dan een paar graden lager of verlucht je huis opnieuw. Zorg er wel voor dat je niet in de tocht staat.

Roken schrap je het best ook (even) van je lijstje, net als alcohol en pikant eten.

Op dit moment nog geen last van de keel? Deze tips helpen je keel niet alleen verzachten, maar ook keelproblemen voorkomen.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Waarom handen wassen in de winter nog belangrijker is
Waarom handen wassen in de winter nog belangrijker is

Tijdens de winter verzwakt je weerstand, waardoor je minder bestand bent tegen ziektes. Daarom is het tijdens dit seizoen nóg...

Close