A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Natuurlijk gezond: verse Echinacea 10 keer effectiever dan gedroogde variant

door Marina Cluysen, op 18 november 2013, Weerstand
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Natuurlijk gezond - verse Echinacea 10 keer effectiever dan gedroogde variant

Samen met koning winter staat ook het nieuwe griepseizoen voor de deur. Velen onder ons proberen een griep of verkoudheid te slim af te zijn door hun weerstand te ondersteunen met Echinacea. Dat is een goed idee, want recent onderzoek toont aan dat Echinacea van verse extracten 10 keer doeltreffender is tegen winterkwaaltjes dan gedroogde extracten.

Voorkomen is beter dan genezen

Een goede gezondheid begint met een goede weerstand. Tijdens de winterperiode is ons lichaam extra vatbaar voor kwaaltjes. Dat komt omdat onze weerstand in de winter deels afneemt. Om te voorkomen dat we een griep of verkoudheid oplopen, moeten we onze weerstand verhogen en onderhouden. Velen laten een griepprik zetten, maar dat beschermt ons niet voor de volle 100%. Om het risico op een besmetting zoveel mogelijk te beperken, kan je jouw weerstand extra ondersteunen met Echinaforce van A.Vogel.

Wat is Echinacea?

Echinacea purpurea, oftewel de rode zonnehoed, is een plant die je weerstand versterkt. Het is een immunomodulator. Dit wilt zeggen dat hij je weerstand verbetert. Belangrijk, want een goede weerstand is van belang om fit te blijven. Hoe beter je weerstand, hoe fitter je bent. Bovendien helpt een goede weerstand om na een mindere periode sneller weer volop actief te zijn. De weerstandsverhogende eigenschappen van Echinacea zijn bewezen aan de hand van diverse studies. Wij verwerken Echinacea purpurea in diverse weerstandsverhogende voedingssupplementen, onder de naam Echinaforce.

Uit recent onderzoek blijkt dat de samenstelling van een Echinacea-supplement erg belangrijk is: supplementen op basis van verse Echinacea zijn 10x effectiever dan gedroogde Echinacea. Hoe dat komt ontdek je hieronder!

Verse Echinacea verhoogt je weerstand

Eerder onderzoek toonde reeds aan dat Echinacea purpurea, ook wel de rode zonnehoed genoemd, de weerstand daadwerkelijk verhoogt. Nieuw onderzoek van The University of British Columbia onderbouwt dat verse Echinacea extracten een antivirale werking hebben die 10 keer effectiever is dan gedroogde Echinacea extracten. Hoe dat komt? De vers geoogste Echinacea purpurea bevat antivirale stoffen die zeer temperatuurgevoelig zijn. Bij het drogen en andere intensieve bewerkingen van Echinacea gaat deze heilzame werking verloren. Ontdek er meer over in deze video:

Echinaforce met de juiste Echinaceaplantendelen

Naast de versheid bepaalt ook het plantendeel de werking van Echinacea. Het groene deel van de rode zonnehoed bevat de actieve antivirale stoffen. Daarnaast is ook de wortel van de Echinacea erg nuttig. De wortel bevat namelijk alkylamides, stoffen die de ontstekingsreactie bij luchtweginfecties afremmen. Door deze stof geraak je dus sneller je verkoudheid te boven. Echinaforce van A.Vogel combineert verse, groene Echinaceaplantdelen en de wortel om op een doeltreffende manier jouw weerstand te verhogen.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Weerstand
De herfstwandeling - fit en gezond de winter in!
De herfstwandeling: fit en gezond de winter in!

Hoewel velen onder ons nu al heimwee hebben naar de zomer, heeft ook de herfst zijn charmes. Het is bijvoorbeeld...

Close