A.Vogel Blog

Veilig op vakantie vertrekken: de reisapotheek checklist

door Marina Cluysen, op 3 juni 2013, Klachten

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Veilig op vakantie vertrekken - de reisapotheek checklist

Wanneer je op vakantie vertrekt, zelfs al is het maar voor enkele dagen, doe je er goed aan om een kleine reisapotheek mee te nemen. De inhoud van zo’n reisapotheek is meestal afhankelijk van het type reis, de bestemming en de reisduur, maar toch zijn er enkele middeltjes die je beter niet vergeet. Daarom deze handige reisapotheek checklist!

De reisapotheek checklist

Maagproblemen

Veel vakantiegangers krijgen op reis te kampen met maagproblemen en een te dunne stoelgang. Dat is meestal te wijten aan het uitproberen van de lokale gerechten en een darmflora die deze plotse verandering van ons eetpatroon niet aankan. Ook slechte hygiëne in warme landen kan hiervan de oorzaak zijn. Om deze problemen doeltreffend aan te pakken, kan je beroep doen op A.Vogel Tormentavena, een natuurlijk product die de ontlasting helpt dikker te maken.

Ook een opgeblazen gevoel kan wel eens het gevolg zijn van veranderde eetgewoonten. Voorzie in je reisapotheek daarom Boldocynara forte, een 100% natuurlijk middel dat de functie van de lever en de gal ondersteunt en bijdraagt aan een goede spijsvertering.

Vochtproblemen en problemen met de urinewegen

Bij lange reizen in combinatie met warm weer, slaat het lichaam soms meer vocht op dan normaal. In dat geval kan het zijn dat je te maken krijgt met gezwollen voeten en benen. Dat kan je verhelpen met Solidago forte, een middel dat de vochtbalans van je lichaam op peil houdt.

Op vakantie is zwemmen een zeer geliefde activiteit. Door echter de hele dag in het zwembad te vertoeven en in zwemkledij rond te lopen, is het mogelijk dat de urinewegen van vooral kinderen wat problemen geven. Daarom neem je best Cranberry Monarda van A.Vogel mee in je reisapotheek. Dit natuurlijk middel bevat extracten van veenbes, monarda, guldenroede, Oost-Indische kers en mierikswortel, dat helpt om gezonde urinewegen te handhaven.

Wondverzorging

Vooral bij avontuurlijke vakanties komen wondjes en schaafwonden vaak voor. Daarom voorzie je in je reisapotheek best:

  • Pleisters en windels
  • Ontsmettingsmiddel
  • Schaartje, pincet, veiligheidsspelden

Heb je tijdens je vakantie last van droge, ruwe of gevoelige huid die dringend verzachting en versoepeling nodig heeft? A.Vogel crème Bioforce is 100% natuurlijk. Een must have voor in je toiletzakje.

Nog enkele tips voor je reisapotheek

  • Ga je met het vliegtuig op reis, berg je reisapotheek dan op in je handbagage. Op die manier heb je je reisapotheek steeds bij de hand, ook als je reiskoffer verloren geraakt.
  • Hou rekening met het uurverschil als je op vakantie bent: dat kan bij het innemen van sommige medicatie belangrijk zijn
  • Vermijd siropen die kunnen uitlopen of zetpillen die kunnen smelten
  • Uiteraard wil je niet ziek zijn op vakantie. Daarom kan je je weerstand versterken met Echinaforce kauwtabletten met vitamine C.

 

Wij hebben het denkwerk al een beetje voor jou gedaan en een vakantiechecklist samengesteld voor je reisapotheek.

Afdrukken en afvinken maar!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Tips om je zenuwen onder controle te houden tijdens het examen
Tips om je zenuwen onder controle te houden tijdens het examen

Juni staat voor de deur en dat wil zeggen: examens. Na lang studeren, zwoegen en zweten is het zo ver:...

Close