A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Tips om turista te voorkomen

door Marina Cluysen, op 15 juli 2013, Klachten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Tips om turista te voorkomen

Reizigersdiarree of turista komt vaak voor bij mensen die op vakantie naar het zuiden vertrekken. Het is meestal een vrij onschuldige aandoening maar kan je vakantie behoorlijk vergallen. Enkele tips om turista te voorkomen!

Hoe wordt turista veroorzaakt?

Meestal lopen vakantiegangers turista op door een besmetting met bacteriën zoals E.coli, Campylobacter, Shigella of Salmonella. Deze bacteriën komen voor in rauw of ongaar eten, besmet voedsel of water, en op plaatsen waar de hygiëne te wensen overlaat. Meestal is dat het geval in landen in Latijns-Amerika, Afrika of Zuidoost-Azië. Ook in Europa kan slechte hygiëne turista veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan toiletten langs de snelweg, vuile restaurants, etc. Bij sommige mensen volstaat zelfs een verandering in eetgewoonten om van turista last te krijgen. Dat komt vooral voor bij mensen die vermoeid op vakantie vertrekken.

Wat te doen bij turista?

Het beste advies bij turista is jezelf voldoende rust gunnen. Eet enkele uurtjes niets totdat je jezelf beter voelt. Drink minimum 1 liter water per dag om uitdroging te voorkomen. Ook zoete thee en frisdranken zonder prik zijn goed om te drinken bij diarree. Wat het eten betreft, kies je liefst voor mager vlees of vis met rijst, deegwaren of geroosterd brood. Eet 5 tot 6 kleine porties per dag en vermijd rauwe groenten, fruit en melkproducten. Groentebouillon en soepen zoals wortelsoep zijn dan weer ideaal voor wanneer je diarree hebt.

Om je spijsvertering weer op orde te brengen kan je Tormentavena gebruiken, een natuurlijk middel om een te snelle en te dunne stoelgang te verhelpen. Dit natuurlijk middel bevat voornamelijk bestanddelen uit de wortel van Potentilla erecta, wat de ontlasting dikker maakt en bijdraagt aan een goede spijsvertering.

Turista voorkomen

Verblijf je in een risicoland op het vlak van turista, vermijd dan rauwkost, geschild fruit, schaaldieren, rauwe vis en melkproducten. Drink altijd water van een fles waarvan je zelf de kroonkurk verwijdert. Blijf uit de buurt van kraampjes, vuile toiletten en onhygiënische restaurants.

Neem in je reisapotheek steeds een middeltje tegen diarree (Tormentavena), braken en misselijkheid mee. Ook enkele pakjes ontsmettende tissues om vuile handen en een vuile wc-bril schoon te maken, zullen zeker van pas komen.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Volledig ontspannen de zomer in met Passiflora
Volledig ontspannen de zomer in met Passiflora

Na een jaar hard werken en je tot het uiterste te geven, begint de zomer en is het tijd voor...

Close