Sporten in de zomer

Laat de warmte je niet tegenhouden


Marina Cluysen

1. Kies het juiste moment

Het heetste moment van de dag begint rond 10u00 en eindigt rond 15u00. In de zomer is het dus beter om in de vroege ochtend of ‘s avonds te sporten.

2. Drink voldoende water

Goed gehydrateerd blijven tijdens het sporten is een must, zeker op warme dagen! Drink minstens 1,5 liter water verspreid over de hele dag. Drink zeker een glas of twee vlak voor je gaat sporten en neem terwijl je aan het sporten bent ook elke 15 minuten enkele slokken (zelfs als je geen dorst hebt).

3. Let op je voeding

Citrusvruchten en slaatjes smaken niet alleen heerlijk op een warme zomerdag, ze houden ook het vochtgehalte in je lichaam op peil. Gefrituurde gerechten laat je op warme dagen beter links liggen. Je spijsvertering zal je dankbaar zijn!

4. Pas je kledij aan

Je kiest het best voor aangepaste sportkledij die niet te aanspannend is. Aangepaste sportkledij ademt beter en droogt sneller dan bijvoorbeeld katoen. Katoenen sportkledij neemt het zweet namelijk op, waardoor het zwaarder wordt. Heb je de keuze tussen lichte of donkere sportkledij? Kies dan voor de lichte kleur, want die weerkaatst de zon en dus ook de warmte.

5. Smeer je goed in

Zonnecrème is een must als je in de zomer buiten gaat sporten, zelfs als het bewolkt is. Kies zeker voor een waterproof zonnecrème, want zweet spoelt gewone zonnecrème zo weer van je huid af.

6. Neem een koude douche voor het sporten

Er gaat niets boven een koude douche om je lichaam een voorsprong op de warmte te geven. Laat je haar gewoon nat voor een extra verfrissend gevoel tijdens het sporten.

7. Pas je sport aan

De boog kan niet altijd gespannen staan! En al zeker niet op hete dagen. Schiet het kwik de hoogte in? Kies dan voor lichte cardio zoals fietsen of zwemmen.

Laatste wijziging op deze pagina: 11-04-2024

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >