A.Vogel Blog

Waarom het belangrijk is om te sporten in de winter!

door Marina Cluysen, op 6 januari 2015, Energie

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Sporten in de winter

Is je motivatie om te sporten in de winter zoek? Verstop je dan niet langer achter excuses, want het is belangrijk om te blijven sporten in de winter. Met een dagelijkse portie beweging blijf je fit, gezond en positief ingesteld. Hieronder vind je tips om je sportgewoonten ook tijdens de winter vol te houden.

 

De voordelen van sport

Van sporten krijg je meer energie en word je fitter. Bovendien versterkt het je weerstand. Wil je enkele kilo’s afvallen? Naast gezonde voeding helpt ook sporten je daarbij. Bovendien geeft sport je een mentale boost: het helpt je je gedachten te verzetten.

Enkele tips bij het sporten in de winter

Ga je buiten sporten? Trek dan warme kleren aan. Doe verschillende lagen aan, maar overdrijf hier niet mee. Wanneer je het te warm hebt, ga je overmatig zweten. Het zweet verdampt vervolgens, waardoor je lichaam afkoelt. Dit verhoogt het risico op blessures. Kies daarom voor synthetische en ademende sportkleding, en vergeet je muts en handschoenen niet. Doe ook stevige sportschoenen aan, die waterdicht zijn en een goede grip op het grondoppervlak hebben Zo vermijd je valpartijen bij een bevroren of gladde ondergrond.

Start altijd met een goede opwarming. Door de kou vernauwen je bloedvaten, waardoor er minder bloeddoorstroming is in de spieren en het risico op blessures groter wordt.

Combineer je sportsessies met lichte maaltijden. Eet verse producten, zoals groenten en fruit, en vermijd de suikers en slechte vetten die je vindt in kant-en-klare producten als koekjes, frisdranken, sportdranken of snoeprepen. Hoewel je misschien minder dorst hebt, heeft je lichaam in de winter toch voldoende vocht nodig. Drink daarom minstens 1,5 liter water per dag.

Welke sporten kun je beoefenen in de winter?

Er zijn verschillende sporten die je ook tijdens de winter kunt blijven uitoefenen, zoals lopen, joggen of fietsen. Zie je het niet zitten om naar buiten te gaan? Kies dan voor sporten die je binnen kunt doen zoals fitness, zwemmen of tennis. Probeer naast het sporten ook elke dag te bewegen. Maak bijvoorbeeld eens een avondwandeling of kies de trappen in plaats van de lift.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Silke, 1055 dagen geleden

  Volledig mee eens! Een heel seizoen lang stoppen met sporten, dat is voor mij persoonlijk hetzelfde als opnieuw van nul beginnen. Ik combineer het lopen wel met work-outs die ik in huis kan doen, kwestie van ook niet té onderkoeld te geraken 😉 …

 • More in Energie
  Wandelen is gezond! Avontuurlijke ontdekkingen tijdens een boswandeling
  Wandelen is gezond! Avontuurlijke ontdekkingen tijdens een boswandeling

  Woon je dicht bij een bos? Dan heb je geluk. Een boswandeling biedt namelijk heel wat voordelen. Je kan je...

  Close