A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Spierpijn na het skiën? Zo verlicht je je spieren!

door Marina Cluysen, op 24 februari 2015, Spieren en gewrichten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Verlicht je spierpijn na het skiën

Na de eerste dag op de piste, is de kans groot dat je te kampen krijgt met stramme spieren. Dat is niet zo gek, want spieren die je anders zelden gebruikt, moeten plots vol aan de bak. Om de spierpijn te verlichten, hebben we enkele praktische tips voor je!

Stimuleer het herstelproces van je spieren

Als je spierpijn hebt, is het belangrijk dat je je lichaam rust gunt. Op die manier kan het spierweefsel zich herstellen. Wél is het belangrijk dat je in beweging blijft. Dit wil zeggen dat je na het skiën best een cooling-down doet om je spieren te ontspannen. Voor je gaat slapen helpt het om enkele stretchoefeningen te doen om je bloedcirculatie te activeren en het herstelproces te stimuleren. Wanneer je de dag nadien opnieuw de piste opgaat, is het aangeraden om je spieren op te warmen en opnieuw enkele stretchoefeningen te doen.

Spierpijn verlichten met warmte

Om de spierpijn na het skiën te verzachten is warmte een goed hulpmiddel. Het verbetert namelijk de bloeddoorstroming op de pijnlijke plaatsen, ontspant je spieren en verlicht de pijn. Je kan een hotpack of warmtecompres op de plaats van de spierpijn plaatsen, maar een warme douche of een heet bad helpt beter. Heb je geluk en is er een wellnesscomplex aan je skiresort? Geniet dan van de sauna, de infraroodcabine en de hottub.

Stramme spieren insmeren

Om je stijve spieren weer soepel te maken, kan je ze ook insmeren met Arnica forte gel van A.Vogel. De spiergel bevat een sterke concentratie stoffen uit de Arnica Montanaplant. Die plant staat bekend om zijn positieve invloed op spieren en gewrichten. Doordat het product goed door de huid wordt opgenomen, verlicht het snel de stijfheid in je spieren.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Spieren en gewrichten
Spierherstel bevorderen na je training met Arnica
Bevorder spierherstel na een zware training met Arnica

Wie regelmatig intensief aan sport doet, heeft het vast al eens aan den lijve ondervonden: na een zware training kan...

Close