A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Samen buiten spelen: gezond bewegen voor jong en oud

door Marina Cluysen, op 3 maart 2014, Energie
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Samen buiten spelen gezond bewegen voor jong en oud

Bewegen is gezond en belangrijk om fit te blijven. Dagelijks een half uurtje bewegen is een must voor jong en oud. Hiervoor moet je niet noodzakelijk naar de sportclub; een wandeling, fietstocht of samen buiten spelen is ook beweging. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt! Om beweging voor jong en oud nog meer te stimuleren is er de buitenspeeldag op 2 april 2014.

Bewegen is belangrijk voor kinderen en jongeren

Het plezier van het kind komt altijd op de eerste plaats, maar bewegen is ook erg belangrijk. Kinderen moeten dagelijks hun energie kwijt kunnen om overgewicht te voorkomen. Maar dat is niet alles: buiten spelen en sporten is goed voor de sociale ontwikkeling en gezonde groei van het kind. Ze bouwen bovendien heel wat weerstand op door zich buiten uit te leven. Zo zorgt buiten spelen ervoor dat je kind minder snel ziek wordt.

Bewegen is belangrijk voor ouderen

Dagelijks bewegen is de meest effectieve anti-verouderingspil! Het helpt om sterke botten te behouden en hierdoor verkleint de kans op breuken na het vallen. Daarnaast is bewegen goed voor je hart en voorkomt het diabetes. Ook het sociale leven gaat er op vooruit door te bewegen.

Als dat nog niet voldoende voordelen zijn, denk dan maar eens aan de sterke spieren die je krijgt van te bewegen. Dankzij deze sterke spieren heb je de kracht om je kinderen of kleinkinderen op te tillen, te dragen, te knuffelen en met hen buiten te spelen.

Buiten spelen is gezond bewegen

Geniet van de energie van kinderen en jongeren om jezelf fit te houden. Ga buiten spelen met kinderen of kleinkinderen en leef je samen met hen helemaal uit. Buiten bewegen is enorm gezond; je krijgt heel wat frisse lucht binnen en je kan wat vitamine D (zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D) bijtanken.

Buiten spelen op de Buitenspeeldag

De Buitenspeeldag zet kinderen en jongeren aan om buiten te sporten en te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving. Ook stimuleert deze dag openbare besturen en ouders om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten. De nadruk ligt inderdaad op het belang van beweging en voornamelijk buiten bewegen! Je kinderen hebben trouwens geen reden om op 2 april 2014 binnen te blijven, want er is niets op tv… Nickelodeon en Ketnet gaan op zwart en iedereen trekt naar buiten. Aarzel dus niet en ga naar buiten om samen met je kinderen en kleinkinderen een leuk en actief spel te spelen!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Energie
Een burn-out beter voorkomen dan genezen
Een burn-out: beter voorkomen dan genezen

Een burn-out is een depressie die te maken heeft met stress op het werk. Omdat depressies over het algemeen erg...

Close