A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Doeltreffende tips om een opgeblazen gevoel te vermijden

door Marina Cluysen, op 16 december 2013, Spijsvertering
1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Opgeblazen gevoel na het feesten - De redding is nabij...

Hapjes, een glaasje bubbels, een heerlijk menu en lekkere desserts… de feestdagen staan voor de deur en lijken synoniem te staan met eten en drinken in overvloed. Gezellig tafelen en samen eten, het toppunt van gezelligheid tijdens deze periode. Maar door de overdaad aan eten en drinken hebben velen onder ons vaak last van een opgeblazen gevoel. Enkele tips om dit opgeblazen gevoel te vermijden!

Opgeblazen gevoel

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is, dat we voldoende groenten en fruit moeten eten en niet te veel vetten naar binnen mogen werken. Maar tijdens de feestdagen vergeten we dat maar al te graag en eten we té veel en té vet. Na de feestmaaltijd komt een opgeblazen gevoel aanzetten en heb je spijt.

Een opgeblazen gevoel voorkomen

Feestmaaltijden zijn vaak overvloediger en vetrijker dan gewone, doordeweekse maaltijden. Er komt meer lekkers op tafel dan onze maag kan verdragen en zo ontstaan er spijsverteringsproblemen. Door te snel, te veel en te vetrijk te eten, geraakt je maag overbelast en krijg je een opgeblazen gevoel. Probeer dit opgeblazen gevoel te voorkomen met volgende tips:

  • Eet rustig: kauw goed en meng je eten met voldoende speeksel. Als je te snel eet en onvoldoende kauwt, wordt het verteren moeilijker en duurt het langer.

  • Genoeg is genoeg: eet niet meer dan nodig! Heb je genoeg gegeten, leg je bestek op je bord en neem niet nog iets extra. Kan je echt niet weerstaan aan het lekkers? Zet je bord dan weg. Zo kan je niet meer bij opscheppen.

  • Probeer tijdens de maaltijd niet te drinken (maar ervoor en erna) en beperk het aantal alcoholische dranken! Drink liever meer water.

  • Vermijd té suikerrijke of vetrijke nagerechten of eet ze met mate.

  • Ook belangrijk is om tijdens de feestdagen regelmaat aan te houden. Het heeft geen zin om maaltijden over te slaan, hierdoor ontregel je je ritme en vertering.

De redding bij een opgeblazen gevoel

Heb je je laten gaan en daardoor last van een opgeblazen gevoel na het eten? Kies dan voor Boldocynara forte van A.Vogel. Dit is een 100% natuurlijk middel dat de functie van je lever en gal ondersteunt. Daarnaast heeft het product een goede invloed op de vertering van vetten en helpt het bij een opgeblazen gevoel.

1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Spijsvertering
Molkosan Fruit om je spijsvertering te ondersteunen
Molkosan Fruit om je spijsvertering te ondersteunen

Gedurende ons hele leven passeert er meer dan 50 ton voedsel door ons spijsverteringskanaal. Dat zijn ongeveer 50 miljoen kilocalorieën....

Close