A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Nog geen feestmenu? Geen stress!

door Marina Cluysen, op 14 december 2015, Voeding
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Hoera, het eindejaar is weer in zicht! Op het menu? Gezelligheid en véél eten! Loop jij nu al te stressen omdat je nog geen idee hebt wat je klaar kan maken? Geen nood! Wij hebben een lekker gezond feestmenu uitgewerkt, speciaal voor jou!

Voorgerecht feestmenu: venkelsoep met kippenballetjes

Deze soep is een waardige vervanger voor de klassieke tomatensoep met balletjes. Een perfecte start voor je feestmenu. Aan tafel!

Ingrediënten (+- 1,5 liter soep):

  • 2 venkelknollen, gehalveerd
  • 1 bos schoongemaakte wortelen
  • 50 gram boter
  • 300 gram kippengehakt
  • 1 eetlepel Herbamare bouillonbasis
  • 125 ml room
  • 25 gram fijngesneden bieslook
  • Herbamare kruidenzout en peper
  • Herbamare Aroma
  • 4 verse broodjes

Bereiding:
>> Ontdek nu de bereiding van deze venkelsoep

Hoofdgerecht feestmenu: zalmschotel uit de oven

Zalm is de hoofdrolspeler in dit gerecht. Zijn tegenspeler de groene asperge. Een heel gezonde groente, rijk aan vitamine A, C en de mineralen ijzer, zwavel en magnesium. Bon appétit!

gezond feestmenu: zalmschotel uit de oven

Ingrediënten (4 personen):
●    4 zalmfilets met vel, elk ongeveer 150 gram (zonder schubben en graten)
●    8 tijgergarnalen
●    1 bot groene asperges
●    1 citroen
●    1 verse Spaanse peper
●    1 bosje verse basilicum
●    4 tenen knoflook
●    3-4 tomaten
●    1 blikje ansjovis in olie (30 gram)
●    4 plakken pancetta (Italiaans spek)
●    2 eetlepels olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 220°C. Leg de garnalen en zalm (met het vel naar boven) in een braadslede. Snijd de onderste uiteindes van de asperges af. Strooi er peper en zout over. Snijd de citroen in kwarten en leg die bij de vis. Hak de peper in stukjes en strooi die samen met de basilicum over de vis. Sprenkel de olie over de zalm. Pers de knoflook erover en giet er nog wat olie over. Hak de tomaten grof en leg die erbij. Draperen met plakjes pancetta. Laat de vis tien minuten garen onder de gril.

Nagerecht feestmenu: bananenpannenkoekjes met warm bosfruit

Verrukkelijk zijn ze, deze bananenpannenkoekjes. Lekker zoet, luchtig en verzadigend. En dat allemaal zonder suiker, gluten of lactose te gebruiken!

gezond feestmenu: bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

Ingrediënten:
•    2 rijpe bananen
•    2 eieren
•    80 gram havermout
•    2 theelepels kaneel
•    1 theelepel Herbamare
•    1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
•    Scheutje amandelmelk
•    Doosje bosfruit (250 gram diepvries)

Bereiding:
Vermaal de havermout tot meel in een keukenmachine of doe het met de hand met een vijzel. Voeg vervolgens de bananen toe in stukjes en zorg ervoor dat het een gladde mousse wordt. Klop de twee eieren los en voeg ze samen met de kaneel, het bakpoeder, de amandelmelk en het zout toe aan het beslag. Verhit vervolgens olijfolie of kokosolie in een koekenpan en verdeel het beslag in drie kleine pannenkoekjes. Doe ondertussen het bosfruit in een steelpannetje en verwarm dit langzaam (niet koken). Werp een blik op de pannenkoekjes: komen er luchtgaatjes in de bovenkant van het beslag? Draai ze dan om en wacht even totdat ze gaar zijn. Stapel de pannenkoekjes op een bord en bak de volgende lichting. Giet tot slot de warme bosbessensaus over de bananenpannenkoekjes. Wil je de saus wat zoeter? Voeg dan honing toe.

Tip: het beslag hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekbeslag. Het mag een stuk dikker zijn.

Veel kookplezier gewenst en… Laat je feestmenu smaken :)!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Voeding
Alcoholvrije cocktails
Geniet van deze heerlijke alcoholvrije cocktails

Cocktails zijn momenteel erg hip. Denk maar aan de gin tonics die je de laatste tijd om de oren vliegen....

Close