A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Natuurlijke hulp bij vermoeide ogen

door Marina Cluysen, op 8 mei 2013, Ogen
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Natuurlijke hulp bij vermoeide ogen

Door langdurig computergebruik, veel tv kijken of een slechte omgeving hebben steeds meer mensen last van vermoeide ogen. Deze vermoeidheid kan leiden tot lichtschuwheid en slecht zicht. Heb jij een brandend, prikkelend of jeukend gevoel in je ogen? Dan is de kans groot dat je oogvermoeidheid hebt. Enkele tips om vermoeide ogen te voorkomen en natuurlijke hulp wanneer het ‘te laat’ is.

Symptomen vermoeide ogen

Als je prikkelingen, jeuk, druk of een brandend gevoel hebt in je ogen, bestaat de kans dat je vermoeide ogen hebt. Deze oogvermoeidheid kan leiden tot lichtschuwheid, lichte gezichtsstoornissen en roodheid van het oog. Door deze vermoeidheid kunnen je ogen droog aanvoelen en tranen. Het is ook mogelijk dat je door vermoeide ogen last hebt van een stekend gevoel in je ogen en nekpijn.

Oorzaak vermoeide ogen

Vermoeide ogen zijn vaak het gevolg van langdurig naar een computerscherm kijken, non-stop tv kijken of precisiewerk. Toch is het beeldscherm niet de enige boosdoener bij vermoeide ogen. Je ogen geraken ook vermoeid door de airconditioning, centrale verwarming en ook rook irriteert je ogen. Andere oorzaken van vermoeide ogen zijn winterse problemen, stress, futloosheid of een te kort aan vitamine A.

Vermoeide ogen voorkomen

Om oogvermoeidheid te voorkomen, kijk je best niet te lang aan een stuk naar een beeldscherm. Tracht niet te lang tv te kijken en niet langdurig naar je computerscherm te kijken. Kan je niet anders? Las dan regelmatig een pauze in! Probeer elk half uur even ver van je computerscherm weg te kijken om je ogen te ontspannen. Een aanpassing aan de werkplaats kan ook al voor verlichting zorgen: minder kunstlicht, minder airconditioning en een open raam.

Natuurlijke hulp: A.Vogel Oogdruppels

Om de pijn en last te verminderen van vermoeide ogen bieden oogdruppels een goede oplossing. De Oogdruppels van A.Vogel zorgen voor een snelle en langdurige bevochtiging bij droge of vermoeide ogen. De 100% natuurlijke oogdruppels helpen bij het behoud van voldoende traanvocht. Dankzij het praktische druppelsysteem zijn de A.Vogel Oogdruppels gemakkelijk te doseren. Het systeem zorgt dat er telkens één druppel in je oog valt. De A.Vogel Oogdruppels zijn ook geschikt voor dragers van contactlenzen en blijven tot 6 maanden houdbaar na opening.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • lieve , 1620 dagen geleden

  ik heb een flesje oogdruppels van dr vogel in gebruik, maar vind er geen baat bij.
  ik ben geopereerd van cataract, en de omgeving van mijn oog is supergevoelig en houdt vocht vast
  daarom probeerde ik de druppels van dokter vogel, omdat die geen bewaarmiddel bevatten, maar heb er geen resultaat mee.
  kunt u een oplossing bedenken
  groetjes

  • Marina Cluysen , 1616 dagen geleden

   Da

   • Marina Cluysen , 1616 dagen geleden

    Dag Lieve. De A.Vogel Oogdruppels worden gebruikt bij droge ogen en/of vermoeide of geïrriteerde ogen. Voor andere specifieke oogproblemen zoals die er zijn na een oogoperatie zijn deze oogdruppels minder geschikt. Probeer eens met de Euphrasia complex druppels. Deze druppels werken tegen velerlei oogproblemen en neem je 3x daags in. Het middel is niet in België op de markt maar je kan het wel bestellen op de Nederlandse webshop op http://www.avogel.nl Verder helpen kamilletheezakjes om te verzachten en te ontzwellen. Zet kamillethee met twee theezakjes. Na 4 minuten neem je de beide theezakjes uit het water en perst ze lichtjes uit. Leg de lauwgeworden theezakjes op de oogleden gedurende een kwartiertje. Doe dit 2x per dag. Wissel af met rauwe komkommerschijfjes. Die ontzwellen eveneens. De kamillethee kan je uiteraard ook opdrinken met een beetje honing erdoor geroerd. De thee werkt verzachtend en kalmeert. Veel beterschap!

 • More in Ogen
  Hoe hooikoorts ogen voorkomen?

  Tranende ogen, een loopneus en onbedaarlijke niesbuien… Terwijl iedereen van het eerste lentezonnetje geniet, is de voldoening voor hooikoortslijders zoals...

  Close