A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Natuurlijke hulp bij overmatige transpiratie

door Marina Cluysen, op 1 juli 2013, Huid
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Natuurlijke hulp bij overmatige transpiratie

Transpireren is normaal, we doen het allemaal. Het is een manier om onze lichaamstemperatuur op peil te houden en overbodige stoffen uit te scheiden. Het wordt weliswaar minder aangenaam als je overmatig transpireert. Niets is vervelender dan hevig transpireren en natte zweetplekken onder je oksels. En dan hebben we het nog niet over de zweetgeur die overmatige transpiratie kan veroorzaken. Enkele tips om overmatige transpiratie te voorkomen en een natuurlijk hulpmiddeltje!

Overmatige transpiratie

Hoewel zweet van nature geurloos is, ontstaat de nare lucht bij transpiratie door bacteriën die in het zweet opgeloste stoffen afbreken. Overmatig transpireren kan voorkomen bij koorts, maar kan ook veroorzaakt worden door gekruid eten, stress, hoge temperaturen, alcoholgebruik of een veranderende hormoonhuishouding.

Overmatige transpiratie voorkomen

Je kan deze overmatige transpiratie voorkomen door te zorgen voor een goede lichaamshygiëne. Was je regelmatig en trek dagelijks propere kleding aan. Eenmaal je een zweetlucht in je kleding opmerkt, is deze niet meer te verwijderen en kan je deze best in de wasmand gooien.

Verminder het eten van sterk gekruide gerechten. Vermijd ook cafeïne en alcohol als je zweten wil voorkomen. Door alcohol en cafeïne gaat namelijk je hartslag omhoog en zal je lichaam zich willen verkoelen door te zweten, vooral onder de oksels.

Natuurlijke hulp bij overmatig transpireren

Een natuurlijk product dat helpt bij overmatig transpireren is Famosan Salvia. Deze tabletten helpen bij opvliegers en overmatig zweten. Het is een 100% natuurlijk product dat je lichaam op natuurlijke wijze ondersteunt bij zweetaanvallen. Dat komt door het krachtige extract van de Salvia officinalis plant. Deze heilzame plant is afkomstig uit de Balkanlanden en staat bekend om haar positieve invloed op het transpireren.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Huid
Voetbadje met kruiden
Wellness bij je thuis

Breng je voeten in lentemodus met de volgende natuurlijke behandelingen: Voetbad met lavendel of teatree olie Zet je voeten tien...

Close