A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Met plezier terug naar school dankzij deze 10 tips

door Marina Cluysen, op 14 augustus 2014, Klachten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Met plezier terug naar school: 10 eerste schooldag tips

De eerste schooldag is een spannend en stresserend moment voor kinderen én hun ouders. Na een lange vakantie waarin alles er lekker losjes aan toe ging, begint de routine van het nieuwe schooljaar opnieuw. Dat loopt niet altijd van een leien dakje. Gelukkig zijn er deze tips die je helpen om die gevreesde eerste schooldag in een leuke en ontspannen sfeer te laten verlopen!

Tips om goed voorbereid terug naar school te gaan

1) Hou je kind mentaal actief tijdens de vakantie zodat er geen kennis en vaardigheden verloren gaan. Doe samen uitdagende activiteiten en maak af en toe een halfuurtje tijd voor enkele schoolse herhalingsoefeningen.

2) Eén tot twee weken voor het einde van de vakantie begin je best al met overschakelen naar het slaapritme van schooldagen. Zo kan je kind uitgerust terug naar school!

3) Maak van de eerste schooldag een moment om naar uit te kijken. Laat je kind enkele leuke nieuwe schoolspullen (ringmap, pennenzak,…) zelf uitkiezen. Ook samen kleren uitkiezen en klaarleggen maakt de dag leuker.

4) Kinderen die erg zenuwachtig zijn voor de eerste schooldag bezorg je voldoende afleiding door de laatste dagen van de vakantie extra leuk te maken.

5) Toch is er één werkje dat zeker moet gebeuren, en dat is het opruimen van de studeerplek. Zo is er geen excuus om taken aan het begin van het schooljaar uit te stellen!

6) Is je kind of tiener gestresseerd? Het natuurlijke middel Passiflora Complex Forte van A.Vogel werkt ontspannend in korte stressperiodes. Dit middel met geconcentreerd passiebloemextract is dus ook ideaal voor tijdens de examens! Passiflora is alleen geschikt voor kinderen ouder dan 6 jaar, jongere kinderen kalmeer je bijvoorbeeld met hun lievelingsknuffel.

Advies voor een vlot verloop van de eerste schooldag

7) Sta op tijd op, want het klaarmaken van de kinderen en hun schooltas zal meer tijd in beslag nemen. De routine ben je na twee lange maanden immers helemaal kwijt.

8) Maak vooraf een checklist van wat er allemaal in de boekentas en brooddoos moet, zodat je niets vergeet.

9) Vertrek op tijd naar school, maar ga ook niet te vroeg. Niets is minder leuk dan op de eerste schooldag in je eentje te vroeg op de speelplaats staan.

10) Laat je kind rustig bekomen van de eerste schooldag en laat het wat spelen vooraleer aan eventuele taken te beginnen. Maak ook tijd om te luisteren naar de verhalen van je kind, maar zet het niet onder druk om veel te praten. Iedereen gaat met de eerste schooldag om op zijn eigen manier!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Last van overmatig zweten
Last van overmatig zweten? Vermijd dan volgende eetgewoonten!

Je staat net op het punt een presentatie te geven wanneer de zweetkringen zich beginnen af te tekenen onder je...

Close