A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Met een betere concentratie het nieuwe schooljaar in

door Marina Cluysen, op 22 augustus 2013, Klachten
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Met een betere concentratie het nieuwe schooljaar in

De vakantie is bijna voorbij. Dat wil zeggen dat het nieuwe schooljaar voor de deur staat. Een nieuw schooljaar betekent nieuwe leerstof, nieuwe vriendjes en bovenal terug concentreren. Om je kinderen zich beter te laten concentreren is een gezond voedingspatroon, een goede en regelmatige nachtrust en een ordelijke werkruimte een must.

Oorzaken verminderde concentratie

Na twee maanden vakantie is het vanzelfsprekend dat de concentratie verminderd. Tijdens de zomermaanden moet er namelijk niet geleerd worden. In het zwembad springen, buiten spelen en bij vrienden logeren vraagt geen grote inspanningen van de hersenen. Om er na deze ontspannende periode terug in te vliegen, is het belangrijk om de concentratie terug op peil te brengen.

Concentratie onderhouden

Zoals we net hebben gezegd, moeten onze hersenen onder de vakantie niet hard werken. Toch is het belangrijk ze van tijd tot tijd te trainen. Om je concentratie tijdens de vakantie op peil te houden, kan je bijvoorbeeld zo nu en dan je tanden poetsen met links (als je met rechts schrijft). Deze taak vraag opperste concentratie en hierdoor train je je hersenen. Wat ook helpt, zijn woordpuzzels, kruiswoordraadsels of vakantieblaadjes. Dit zijn kleine taken waardoor je hersenen dagelijks actief zijn. Door je hersenen bezig te houden, onderhoud je je concentratie!

Betere concentratie

Wist je dat omega 3 en omega 6 belangrijke vetzuren zijn die zorgen voor een goede werking van de hersenen? Omega 3 zorgt namelijk voor de aanleg en regulatie van ons leer-, denk- en spraakvermogen en andere belangrijke functies. Omega 6 zorgt op zijn beurt voor de prikkeloverdracht tussen zenuwcellen en het geheugen. Vette vis is een goede bron van omega 3, maar mits wij Belgen zeer weinig vette vis eten, is een aanvulling aanbevolen.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Overmatig transpireren voorkomen
Overmatig transpireren voorkomen

Zweten tijdens intensief sporten voelt heerlijk, maar overmatig transpireren tijdens een date, op kantoor of tijdens een presentatie voelt allesbehalve...

Close