Lenterecepten


Marina Cluysen
@avogel_be

Wat zijn seizoensvruchten en-groenten?

Waarom is lokale seizoensvruchten en-groenten eten beter voor je gezondheid én onze planeet? Seizoensgebonden fruit en groenten hebben meer smaak, beantwoorden op het juiste moment aan jouw voedingsbehoeften, worden minder behandeld en zijn goedkoper. Aangezien je er het hele jaar naar uitkijkt, zullen ze je bovendien beter smaken wanneer je ze opnieuw bij jouw groeteboer aantreft.

Verse en gedroogde Belgische vruchten en groenten om in het voorjaar van te genieten

Recettes de printemps fruits

  • Aardbei (vanaf mei)
  • Noten
  • Hazelnoten
  • Appel (tot half april)
  • Peer (tot half april)
  • Rabarber

Belgische groenten om in het voorjaar van te genieten

Recettes de printemps légumes

  • Asperge (vanaf mei)
  • Kervel
  • Champignon
  • Witloof
  • Andijvie
  • Savooikool
  • Spruiten
  • Zuring
  • Spinazie
  • Snijsla of kropsla
  • Veldsla
  • Pastinaak
  • Prei
  • Radijs
  • Schorseneren
  • Aardpeer

 

Onze selectie lenterecepten

Voorgerecht: Asperges uit de oven

asperges final

 

Hoofdgerecht: Ravioli met spinazie en ricotta

 

Dessert : Bambu milkshake

 

Herbamare, het gamma dat smaak geeft aan al jouw gerechten in elk seizoen

Volgens een origineel recept van Alfred Vogel, Herbamare® Original 12 aromatische kruiden en groenten: selderij, prei, tuinkers, ui, bieslook, peterselie, lavas, look, basilicum, marjolein, rozemarijn en tijm). De planten worden (in het gepaste seizoen) vers geoogst, vermengd met natuurlijk zeezout en in alle zachtheid gedroogd voor een ongeëvenaarde smaak.

Ontdek het Herbamare-gamma >>

Laatste wijziging op deze pagina: 25-03-2019

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>