A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Leef je helemaal uit in je tuin: van tuinieren tot sporten!

door Marina Cluysen, op 12 mei 2015, Energie
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uitleven in de tuin

Heb je een eigen tuin? Geniet er dan ten volle van! Een tuin helpt je namelijk om gezonder te leven. Gezond eten en voldoende beweging liggen aan de basis van een gezonde levensstijl. Lees hier hoe je het meeste voordeel uit je tuin haalt!

Maak tijd om te tuinieren

Een tuin onderhouden vergt heel wat werk. Onkruid verwijderen, nieuwe bloemen, planten en struiken planten, je planten bemesten en snoeien, het gras maaien, je kruidentuin onderhouden,… het zijn maar enkele van de taken die ermee gepaard gaan. Toch werkt tuinieren voor veel mensen rustgevend. Je bent bovendien in beweging en zal achteraf volop kunnen genieten van het mooie uitzicht.

Sporten in je tuin

Beweeg dagelijks minimaal een half uur. Beweging versterkt je weerstand, je krijgt er sterkere spieren van, het is goed voor je hart en je uithoudingsvermogen, en ga zo maar door. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je elke dag naar het fitnesscentrum moet trekken. Ook in je tuin kun je je volledig uitleven op sportief vlak. Doe bijvoorbeeld je buikspieroefeningen op een handdoek in het gras, loop wat toertjes in je tuin of haal je springtouw nog eens boven. Ook badminton, voetbal en volleybal zijn ideaal om met je partner, vrienden of kinderen te spelen. Organiseer ook spelletjes met je gezin, zoals verstoppertje of tikkertje. Je amuseert je kostelijk, je bent ondertussen in beweging én je geniet van het zalige zonnetje.

Genieten van de gezonde buitenlucht

De boog mag niet altijd gespannen staan. Zorg dus voor genoeg ontspanning in je leven. Komt de zon tevoorschijn? Snel dan naar buiten en geniet van de warme zonnestralen. Zo neem je voldoende vitamine D op wat goed is voor je humeur, je botten, je tanden en je zenuwstelsel. Lees bijvoorbeeld rustig een boek op je terras, of geniet rustig van de zon met een heerlijke fruitsla voor je neus. Staan er nog verschillende huishoudelijke taken op je planning? Ga dan gewoon naar buiten. Was ophangen, was opplooien, groenten snijden, het kan allemaal in de buitenlucht!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Energie
Alles wat je moet weten over vitamine D

Als er een hitparade voor vitaminen zou bestaan, dan stond vitamine D afgelopen twee jaar met stip op nummer 1....

Close