A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Last van winterblues? 7 coole tips voor meer energie

door Marina Cluysen, op 19 februari 2013, Energie
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

7 tips voor meer energie

Wie januari zegt, zegt donkere, druilerige dagen, zegt sombere stemmingen, zegt winterblues. Wanneer de winter in volle gang is, de dagen korter en de nachten kouder worden, kunnen zelfs de besten onder ons zich een beetje down voelen. En we kunnen met z’n allen uitkijken naar de lente, maar hoe kan je ondertussen die winterdip overwinnen?

7 manieren om meer energie te krijgen

Futloosheid, somberheid, vermoeidheid, geen energie… het hoort bij de winter. 7 tips om die winterdip te boven te komen en meer energie te krijgen!

 • Beweeg!

Door te bewegen en te sporten blijf je niet alleen in vorm, je zal ook stress verlichten en meer energie krijgen.

 • Eet gezond, krijg meer energie

Je bent wat je eet, zegt men wel eens. Inderdaad, voedingsstoffen hebben invloed op ons humeur en energiepeil. Zorg dat je tijdens de winter voldoende groenten, fruit en volkorenproducten (zoals bruin brood of bruine rijst) binnen krijgt, en je zal je al een stuk beter voelen! Ook wat extra vitaminen tegen vermoeidheid kunnen geen kwaad. Sint-Janskruid is een plantje met stoffen die gunstig inwerken op het gemoed. Neem dagelijks een Hyperiforce forte kruidentablet in en je wordt minder somber en ziet het leven opnieuw rooskleurig in!

 • Pak die zon

Pak zoveel mogelijk zonlicht (en vitamine D) als je kan, want dat komt je humeur alleen maar ten goede. Zit je toch binnen, dan is het plekje dicht bij het vensterraam de beste plaats.

 • Trakteer jezelf op een extraatje

Lijkt de winter eindeloos? Af en toe mag je jezelf eens een extraatje gunnen, zo heb je iets om naar uit te kijken. Een weekendje weg, een dagje relaxen in de sauna, een feestje, een avondje uit met de vriend(inn)en, een sportevenement, er is genoeg leuks te bedenken dat je meer energie kan geven.

 • Relax

Werk, school, studies, familie, vrienden, afspraken, huishouden, vergaderingen… zelfs een bezige bij heeft soms nood aan rust. Durf eens ‘neen’ te zeggen en probeer een paar minuten per dag niets te doen. Lees een boek of een magazine, slaap uit tijdens het weekend, ga vroeg naar bed, probeer te mediteren of volg eens een yogales. Relaxatie verlicht stress en geeft je positieve energie.

 • Zoek vrienden, kennissen en familie op

De kracht van vrienden, familie, collega’s of buren kan je niet onderschatten. Nood aan een opkikkertje? Durf je naasten opzoeken en om hulp vragen. Een simpel telefoontje, een koffieklets, een lieve email of een briefje kunnen wonderen doen.

 • Zzzzzzzzz

voldoende slapenSommige mensen hebben meer nood aan slaap tijdens de wintermaanden. Dus zet in op time management of zelfdiscipline en probeer 7 tot 8 uur per nacht te slapen. Zo krijg je meer energie. Een natuurlijk slaapmiddel zoals Dormeasan forte met hop, valeriaan en citroenmelisse doet je snel in dromenland belanden en zorgt ervoor dat je ’s morgens uitgerust en alert wakker wordt. Ook een middagdutje van 20 minuten is een ware oppepper.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Peetersodette , 75 dagen geleden

  Hoe krijg ik een gezonde spijsvertering

  • Marina Cluysen , 75 dagen geleden

   Dag Odette. Voor een gezonde spijsvertering moet je wat op je voeding letten en voldoende beweging nemen. Soms is een supplement nodig bvb Molkosan of Molkosan Fruit helpt om beter te verteren. Doe 1 à 2 soeplepels in een glas water en drink dit bij je maaltijd of tussen de maaltijden door als verfrissende drank. Heb je specifieke vragen hierover, dan kan je altijd je vraag stellen op avogel@biohorma.be Lees ook eens de blogs over spijsvertering. Je vindt een lijstje met onderwerpen hierboven rechts op de pagina.