A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Last van rode ogen? Enkele remedies op een rijtje!

door Marina Cluysen, op 10 december 2015, Ogen
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Rode ogen

Rode ogen kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk maar aan allergieën, contactlenzen of zelfs droge lucht veroorzaakt door verwarming of airconditioning. Om zo snel mogelijk van je rode ogen verlost te zijn, volg je het best deze raadgevingen!

Beperk roken en alcohol

Rook kan je rode ogen bezorgen. Rook je zelf sigaretten? Dan stop je er beter mee (en nee, niet alleen om van je rode ogen verlost te raken). Vermijd ook rokerige ruimtes op café. Natuurlijk mag je ’s avonds van een welverdiend pintje of glaasje wijn genieten, maar overdrijf niet.

Vermijd contactlenzen

Draag je contactlenzen? Dan kunnen zij ook de oorzaak zijn van je rode ogen, want ze drogen je ogen uit. Leg je lenzen daarom even opzij en zet je bril op tot je van je rode ogen verlost bent. Een bril is trouwens hipper dan ooit! Wil je toch liever je lenzen behouden? Doe ze dan, zoals doorgaans voorgeschreven wordt, elke nacht uit voor het slapengaan.

Rode ogen

Slaap je te weinig? Ook dat kan een oorzaak zijn van droge ogen. Probeer optimaal je nachtrust te benutten. Het is niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor je weerstand.

Make-up kan voor rode ogen zorgen

Bepaalde irriterende stoffen, zoals make-up, zeep of shampoo, kunnen je ogen eveneens irriteren. Spring er dus voorzichtig mee om en vermijd contact met de ogen. Gebruik bijvoorbeeld een zwembril als je je aan een plonsje waagt in een binnenzwembad en verwijder je make-up met de nodige zorg. Heb je nadien nog last van rode ogen? Dan ben je waarschijnlijk allergisch voor je make-up. Probeer in dat geval eens een ander merk.

Oogdruppels van A.Vogel

Deze oogdruppels hebben een verzachtende werking en maken komaf met rode ogen. Ze bevatten maar liefst twee 100% natuurlijke ingrediënten: Euphrasia officinalis en hyaluronzuur. Deze zorgen voor een snelle en langdurige bevochtiging bij droge, vermoeide of rode ogen. Eén druppel is voldoende om je ogen te verfrissen en helpt je bij het behoud van voldoende traanvocht in het oog.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Ogen
Droge ogen
5 tips om droge ogen te voorkomen

Heb je vaak last van droge ogen? Dat kan heel vervelend zijn en heeft doorgaans verschillende oorzaken.

Close