A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Last van overmatig zweten? Vermijd dan volgende eetgewoonten!

door Marina Cluysen, op 5 augustus 2014, Klachten
1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Last van overmatig zweten

Je staat net op het punt een presentatie te geven wanneer de zweetkringen zich beginnen af te tekenen onder je oksels. Herkenbaar? Op stresserende momenten is zweten heel normaal. Maar als je de hele dag door last hebt van overmatig zweten, kom je beter in actie. Door enkele simpele voedingstips in acht te nemen, raak je snel verlost van okselvijvers en zweetvoeten!

Overmatig zweten, een vervelend probleem

De wetenschappelijke naam voor overmatig zweten is hyperhydrosis. Deze ziekte komt voor bij ongeveer 0.5% van de bevolking. Natuurlijk hoef je niet aan hyperhydrosis te leiden om te veel zweten als een probleem te beschouwen. Overmatig zweten treedt vooral op onder de oksels, aan de voetzolen en handpalmen en in iets mindere mate op het voorhoofd.

Voeding werkt overmatig zweten en een slechte geur in de hand

De slechte geur van zweet is grotendeels afkomstig van bacteriën die een geur afgeven. Wanneer zweet in je kleren dringt en opdroogt krijgen de bacteriën de kans zich te ontwikkelen en neemt de geur toe. Ook voeding werkt een slechte lichaamsgeur in de hand. Enkele voedingswaren die je in geval van overmatig zweten best links laat liggen zijn:

 • Uien
 • Knoflook
 • Broccoli
 • Kool
 • Spruiten
 • Bloemkool

Deze groenten bevatten immers veel zwavel, een stof die een onaangename geur veroorzaakt. Ook curry, komijn en diverse Chinese kruiden kunnen je huid doen geuren. Het is eveneens bewezen dat wie veel vlees eet, sneller last heeft van een penetrante lichaamsgeur. Minder vlees en meer groenten – maar geen kolen! – eten is dus de boodschap voor wie veel zweet.

Meer anti-zweet tips die zeker van pas komen

 • Drink veel water. Water ontgift je lichaam, waardoor je minder zal zweten. Jezelf uitdrogen om toch maar niet te zweten werkt zeker niet!
 • Tomatensap werkt verkoelend en voorkomt overtollige transpiratie.
 • Ook salie zorgt ervoor dat overtollig zweten gestopt wordt. Je kan zelf thee maken van gedroogde salie of A.Vogel Famosan Salvia innemen: een natuurlijk en geconcentreerd product met salie dat helpt tegen overmatig zweten en opvliegers.
 • Verschillende andere kruiden zouden ook een positieve invloed kunnen hebben bij mensen die overmatig zweten. Het gaat om kamille, sint-janskruid en valeriaan.
 • Een kop groene thee voor het slapengaan helpt nachtelijke zweetaanvallen te voorkomen.
 • Vermijd alcohol, koffie en pikante voeding: deze zorgen er net voor dat je nog harder gaat zweten.

1

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Jeukende muggenbeten voorkomen & behandelen: 6 tips
Gestoken? Zo behandel je jeukende muggenbeten

De zomer wordt niet alleen gekenmerkt door zonnige dagen, maar ook door avonden en nachten vol zoemende muggen. Dat is...

Close