A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Last van gezwollen voeten door het warme weer? Zo raak je ervan verlost!

door Marina Cluysen, op 14 april 2014, Zware benen
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Last van gezwollen voeten

De zomer komt er weer aan en uiteraard gaat die wel eens gepaard met hoge temperaturen. Voor wie last heeft van gezwollen voeten door het warme weer, is dat echter niet bepaald een geschenk. Gelukkig bestaan er enkele manieren om de klachten van gezwollen voeten sterk te verminderen, zodat je weer echt kan genieten van een zomerse dag.

Wie heeft last van gezwollen voeten door warm weer?

Vooral zwangere vrouwen en ouderen hebben regelmatig last van gezwollen voeten. Wanneer het erg warm is buiten, kan echter zowat iedereen er last van krijgen. Toch blijven vrouwen gevoeliger voor dit lastige kwaaltje.

Wat is de oorzaak van gezwollen voeten?

Gezwollen benen en voeten zorgen soms ook voor een zwaar of zelfs pijnlijk gevoel. De zwelling is het gevolg van een ophoping van vocht in de onderste ledematen. Wanneer het warm is zetten je aders uit. Hierdoor raken het bloed en het vocht moeilijker weer uit je voeten naar boven en zetten je voeten uit. Ook een gebrek aan beweging kan een oorzaak zijn van gezwollen voeten. Wanneer het erg warm is, bewegen we gewoonlijk minder, wat het effect alleen maar versterkt. Na een nachtje rusten, eventueel met de benen omhoog, is het probleem vaak verdwenen, maar na een dag rechtstaan in de warmte slaat het des te harder terug.

Pak het probleem aan met water!

Tijd dus om hier iets aan te doen! De beste methode om van gezwollen voeten verlost te raken, is veel water drinken. Het lijkt misschien tegenstrijdig om een vochtophoping te bestrijden met nog meer water, maar toch is dat exact de strategie die je moet volgen. Onderdruk dus je neiging om net minder water te drinken en ga voor 1.5 tot 2 liter per dag. Door veel water te drinken zorg je er bij wijze van spreken voor dat je lichaam ‘gespoeld’ wordt en zal het overtollig vocht samen met het nieuwe vocht verdwijnen. Nood aan afwisseling? Voeg dan stukjes citroen, sinaasappel of limoen toe, of ga voor kruiden zoals tijm, gember, munt, salie en rozemarijn. Ook kruidenthee is goed.

Nog meer tips tegen gezwollen voeten

Hoewel veel drinken het meest doeltreffende advies is dat we je kunnen geven, zijn er ook nog andere technieken die de klachten van gezwollen voeten door warm weer verminderen Zo is het belangrijk om veel te bewegen, dat helpt bij het afdrijven van vocht. Moet je toch veel stilzitten, bijvoorbeeld door een bureaujob? Overweeg dan om steunkousen te gebruiken. Tijdens de nacht is het een goed idee om je benen iets hoger te leggen dan de rest van je lichaam, bijvoorbeeld door een opgeplooide handdoek of een kussen onder je voeten te leggen.

Minder klachten dankzij natuurlijke middelen

Natuurlijk bestaan er ook enkele natuurlijke middelen die je helpen om gezwollen voeten in de zomer te overwinnen. De paardenkastanje is een boom waarvan de extracten de interne kanalen in je benen en voeten versterken, waardoor het vocht gemakkelijker weer uit je voeten zal wegvloeien. Aesculaforce forte van A.Vogel bevat paardenkastanje. Dit 100% natuurlijke middel heeft een positief effect bij gezwollen voeten en zware of ontsierde benen.

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Reacties

 • Wils viviane, 558 dagen geleden

  Nieuw email adres!

 • tinus, 523 dagen geleden

  De duivels extract of kastanje extract wat is beter voor opgezwollen voeten

  • Marina Cluysen , 214 dagen geleden

   Dag Tinus, Kastanje extract verstevigt de wanden van de bloedvaten. Daardoor verloopt de circulatie beter en heb je minder last van zwelling. Duivelsklauw of Harpagophytum procumbens werkt meer op de spieren en gewrichten. Als de zwelling veroorzaakt wordt door een probleem met spieren of gewrichten en pijnlijk is, zal duivelsklauw beter zijn, gecombineerd met een goede gel of crème met Arnica om de zwelling te verminderen.

 • Christel Bernaerts, 214 dagen geleden

  Ik heb last van dikke voeten wat Kan ik er tegen doen maar ben juist geopereerd aan mijn knie en kan niet veel bewegen het is door de warmte

  • Marina Cluysen , 214 dagen geleden

   Beste Christel, inderdaad door het warme weer en het stilzitten, kan je meer last hebben van gezwollen voeten. Probeer wat oefeningen te doen met je voeten; op en neer bewegen, kringetjes draaien enz. Dat bevordert de circulatie. Je kan je voeten ook in een koudwaterbadje zetten, een massage (laten) doen van aan je enkels tot je knieën, een omslag met ijskoud water of ijsblokjes op je voeten leggen enz.. Je kunt ook Solidago tabletjes nemen. Die werken waterafdrijvend. Drink daarbij heel veel water. Leg je voeten ook altijd wat hoger als je veel zit of ligt. Veel beterschap!

 • Jacques, 182 dagen geleden

  Belgie

 • More in Zware benen
  Klaar voor de zomer 3 tips voor mooie benen!
  Laat je benen zien! 3 uitgebreide tips voor mooie benen

  Nu de lente er stilaan weer aankomt, wordt het tijd om de rokjes en shorts weer vanonder het stof te...

  Close