Lange vliegreis voor de boeg?

5 tips voor een comfortabele reis


Marina Cluysen

1. Overlevingspakket voor een lange vliegreis

Vliegtuigmaaltijden zijn niet voor niets berucht. Ze zijn vaak smakeloos en zeker niet altijd je favoriete kostje. Neem daarom zelf enkele lekkere snacks mee voor een knabbel tussendoor. Kies daarbij voor gezonde producten die je bloedsuikerspiegel op peil houden: noten, fruit, humus, rauwe groenten, vezelrijke crackers, rozijntjes, ...

2. Hou je beautyritueel in ere

Stop enkele basisproducten in je handbagage waarmee je je op het vliegtuig of tijdens een tussenstop even kunt verfrissen: deo, mini-tandpastatube en tandenborstel, washandje, dagcrème, je favoriete parfum. Hou wel rekening met de grootte van de tubes en potjes die je meeneemt: vloeistoffen zijn niet in grote hoeveelheden toegelaten in je handbagage. Zoek voor je vertrekt op welke richtlijnen de luchtvaartmaatschappij hanteert, zodat je geen dure crèmes de vuilnisbak in moet kieperen ...

3. Hydrateren zul je leren

De airco op het vliegtuig droogt je huid uit. Smeer dus regelmatig wat dagcrème op je gezicht, en vergeet ook je handcrème niet! Zo blijft je huid gehydrateerd en voorkom je kloofjes en een doffe teint.

Tip: een waterverstuiver is handig om je gezicht af en toe te verfrissen.

4. Make-up voor dummy’s

Tijdens een lange vliegreis slaap je niet zo goed als thuis in je bed. Zorg dus voor make-up die je in één-twee-drie kunt aanbrengen en die de donkere kringen onder je ogen camoufleert. Een goede concealer is essentieel, maar ook een oogpotlood, foundation, mascara en lipgloss zijn basics die niet in je toilettas mogen ontbreken.

5. Slaap zacht

Om je luttele uurtjes slaap tijdens de vliegreis toch maximaal te benutten, is een goed hoofdkussen een must. Ben je gevoelig voor licht? Neem dan ook een masker mee om je ogen te bedekken.

Laatste wijziging op deze pagina: 25-09-2018

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >