Klaar voor de sapdag


Marina Cluysen
@avogel_be

Het valt zelfs mijn dochter van 3 op: “Mama, ik hoor de vogeltjes fluiten.” Ja, zo fijn om weer te horen. Begrijp me niet verkeerd hoor, de winter vind ik ook fijn, maar dan moet het wel goed koud zijn. En je moet kunnen schaatsen. Maar die lange donkere dagen, het in het donker naar je werk gaan en in het donker weer naar huis gaan, nee, daar ben ik geen liefhebber van. De winter heeft lang genoeg geduurd, kom maar op lente! Heerlijk dat zonnetje op mijn huid, het lekker langer buiten zijn. Ik voel me gelijk veel energieker!

Hallo lente, hallo gezonde gewoontes

Wat ik ook merk, is dat ik in de winter veel meer eet. Meer ongezond eten ook :(. Vooral de decembermaand, wat is die erg! Al die feestdagen met lekkere hapjes… En zelfs als de decembermaand er weer opzit, dan neem ik ‘m toch een beetje met me mee in de maanden erna. ’s Avonds nog lekker een chocolaatje op de zetel, ik kan het niet laten. Maar nu is het genoeg, de lente is gearriveerd en ik ben er helemaal klaar voor. Klaar om mijn lijf weer op te laden! Klaar om vrolijk en bruisend de lente in te gaan.

Ik ben al goed begonnen met een dagelijkse smoothie van groenten en fruit. Lekker met een mango, banaantje, sinaasappeltje, melk of Griekse yoghurt. En tegenwoordig gooi ik er ook een avocado, worteltjes of een handje veldsla in. Echt genieten! En zo krijg ik ook nog veel vitamines, mineralen, vezels, eiwitten en belangrijke vetten binnen.

Sapdag-avocado

Ik ben ook weer gaan hardlopen, en ik drink minder koffie – nog maar één of twee kopjes per dag – en veel meer thee, waaronder brandnetelthee want dat reinigt zo goed. Goed bezig toch?!

Mijn eerste sapdag!

En vandaag een sapdag, ik doe mee! Mijn lichaam even wat extra rust gunnen en op adem laten komen. Een dagje om mijn lichaam te zuiveren van afvalstoffen. Dat heb ik nog niet eerder gedaan. Ik dacht altijd dat een sapdag alleen maar uit water met wat citroensap drinken bestond. En dat zag ik mezelf toch echt niet doen. Laat staan (een paar dagen) volhouden. En bovendien, dan krijg je toch helemaal geen vitamines en mineralen binnen en al die andere belangrijke bouwstoffen voor je lichaam? Ik zag mezelf al omvallen aan het eind van de dag.

Met de A.Vogel Lenteweek ga ik vandaag enthousiast de uitdaging aan! Een smoothie als ontbijt, een soep als lunch en ’s avonds een lekkere salade, dat lijkt me prima vol te houden. En als het bevalt – dat is in ieder geval mijn plan – dan ga ik dat 1x in de maand herhalen. Want eigenlijk is het gewoon heel gezond om een dagje te sappen. Een dagje rust voor mijn lijf en dankzij alle basische voedingsmiddelen ook nog een gezond zuur base evenwicht, een energiek gevoel en een goede spijsvertering.

Dus ik zeg, kom maar op met de lente(week)!

Gisella***

Giselle van Oene*** Gisella van Oene is als productmanager bij A.Vogel dit jaar voor het eerst bij de Lenteweek betrokken.

Wat een leuk project om mee bezig te zijn en wat een energie krijg ik van al die gezonde en heerlijke recepten. Voor mij een goede inspiratiebron voor thuis en mijn twee dochtertjes.

Ik hoop dat we jou ook kunnen inspireren tot een gezond(er) eet- en leefpatroon.

Laatste wijziging op deze pagina: 18-09-2018

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>