Slaap

Kan je moeilijk slapen met dit warme weer?

Tips voor een betere nachtrust


Marina Cluysen

Moeilijk slapen bij warm weer? Enkele tips!

Tropisch zomerweer? Gedaan met die slapeloze nachten! Zo lukt het jou om goed te slapen tijdens zwoele zomernachten:

  • Lakens. Kies lakens met natuurlijke vezels. Natuurlijke stoffen zorgen er namelijk voor dat je huid droog blijft. Slaap je op een matras met een kern van schuim of synthetische materialen? Gebruik dan een matrasbeschermer van katoen.
  • Kussen. Je kan het altijd eens proberen als je ten einde raad bent: je kussen overdag in de koelkast of kelder leggen.
  • Nachtkleding. Kies voor een losse pyjama, T-shirts of slaapkleedjes van katoen of zijde, zodat je huid droog blijft.
  • Frisse lucht. Een open raam of een ventilator zorgen voor meer luchtcirculatie en koelen de kamer ’s nachts af. Om je slaapkamer of huis koel te houden, kan het ook helpen om de ramen ’s nachts open te zetten en overdag alle ramen en deuren gesloten te houden en de rolluiken of gordijnen te sluiten. De ideale slaapkamertemperatuur bedraagt 18 graden.
  • Water. Neem een frisse douche voor het slapengaan. Lukt het echt niet om in te slapen? Drink dan een glas fris water en houd je handen en polsen onder koud water, om vervolgens opnieuw in bed te kruipen.
  • Een 100% natuurlijk middel op basis van kruiden kan je helpen om beter in te slapen. Dormeasan forte Nachtrust is ideaal om een ganse nacht rustig te slapen, zodat je fris aan de volgende dag kan beginnen. Doordat het 100% natuurlijk is, is er geen risico op gewenning en kan je dus op elk moment weer stoppen met het gebruik ervan.

Moeilijk slapen ‘s nachts hoort tot het verleden als je bovenstaande tips volgt. Slaapwel!

Schrijf je in voor de A.Vogel Slaapcoach

Bovendien kan je ook samen met de A.Vogel Slaapcoach werken aan je nachtrust. Schrijf je vandaag nog gratis in en ontvang meteen interessante tips om beter te slapen en uitgerust wakker te worden!

banner-slaapcoach

Meer lezen over slaap en stress

Laatste wijziging op deze pagina: 24-03-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >