A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Je vochtbalans op peil houden tijdens de vakantie

door Marina Cluysen, op 5 juli 2013, Klachten

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Je vochtbalans op peil houden tijdens de vakantie

Een gezond lichaam bestaat voor 60% uit water. Dit water heeft verschillende functies: het dient als bouwstof, transportmiddel, oplosmiddel en houdt ons lichaam op temperatuur. We verliezen dagelijks een grote hoeveelheid vocht, door zweten, via de ademhaling, maar ook via de urine en ontlasting. Dit vocht moet je weer aanvullen om je vochtbalans in evenwicht te houden. Vooral tijdens reizen en warme periodes is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken! 

Positieve vochtbalans bij warm weer

Bij hoge temperaturen verliezen we veel vocht door het zweten. Dit vullen we vaak te weinig aan en hier reageert de vochthuishouding van ons lichaam op en dit kan tot uitdrogingsverschijnselen leiden. Om uitdroging te voorkomen moet je op warme dagen extra water drinken. Veel water drinken helpt om de vochtbalans op peil te houden en afvalstoffen af te voeren. We zouden namelijk dagelijks evenveel vocht moeten opnemen als we verliezen, dit is gemiddeld zo’n 2 liter per dag.

Vochtbalans: do’s & don’ts

Het is verstandig om matig om te gaan met zout. Vocht wordt namelijk in het lichaam vastgehouden wanneer je veel zout eet. Drink dus extra water wanneer je een gerecht nuttigt met veel zout. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je gerechten op smaak te brengen met kruiden of specerijen.

Naast water kan je bijvoorbeeld kruidenthee drinken om je vochtbalans op peil te houden. Andere producten waar veel vocht in zit, zijn: bleekselderij, mierikswortel en peterselie. Zet ze dus regelmatig op het zomermenu!

Je vochtbalans natuurlijk ondersteunen

Om je vochtbalans te ondersteunen kan je gebruik maken van de natuurlijke Solidago tabletten van A.Vogel. Deze tabletten bestaan uit een uniek kruid dat de vochthuishouding ondersteunt. Het gaat hier om het kruid ‘guldenroede’ dat bekend staat om zijn ondersteunende functie van de vochtbalans in het lichaam. De tabletten zijn 100% natuurlijk en dragen eraan bij dat het vocht in het lichaam goed kan blijven doorstromen. Bovendien ondersteunen ze een goede nierfunctie.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Klachten
Veilig op vakantie vertrekken - de reisapotheek checklist
Veilig op vakantie vertrekken: de reisapotheek checklist

Wanneer je op vakantie vertrekt, zelfs al is het maar voor enkele dagen, doe je er goed aan om een...

Close