Stress

Je vakantiegevoel vasthouden?

Dat doe je zo!


Marina Cluysen

Geuren ...

Niets wekt zo sterk herinneringen op als geuren. Wat is jouw ultieme vakantiegeur?

  • zonnebrandcrème
  • muntblaadjes
  • gegrild vlees
  • verse basilicum
  • lavendel
  • provençaalse kruiden
  • ...

Of heb je misschien een favoriet zomers parfum? Dan ligt de strategie om je vakantiegevoel te verlengen voor de hand: schaf een extra flesje van je favoriete zomerparfum aan om te gebruiken tijdens de herfst en de winter.

vakantiegevoel vasthouden

... en kleuren

Kleuren beïnvloeden je gemoed. Hou het zomergevoel vast door je terras te decoreren met heerlijk zachte plaids of fleecedekentjes in zomerse kleuren (fris geel, zwoel oranje, azuurblauw, zachtroze, ...). Op deze manier breng je de frisser wordende nazomeravonden aangenaam door: de dekentjes houden je warm en hun kleuren bezorgen je een zomers gevoel.

Geef stress geen kans

De kinderen naar school brengen, opnieuw in de dagelijkse ratrace tussen werk, school en thuis stappen: voor je het weet, val je ten prooi aan stress en heb je opnieuw nood aan vakantie om de batterijen op te laden. Laat het deze keer niet zover komen. Zet rustgevende kruiden en ontspanningsmomenten in om tot rust te komen, het liefst elke dag. Of schrijf je in voor een cursus yoga in je buurt!

Nog een pastis om je vakantiegevoel vast te houden?

Doen de smaken van het zuiden je wegdromen van heerlijk lange zomeravonden? Maak dan zeker die heerlijke Italiaanse pastaschotel met tomaatjes klaar, of drink een pastis als God in Frankrijk. Al kan een kopje muntthee of badschuim met lavendelgeur natuurlijk ook wonderen doen.
Waarschuwing: deze tip kan ook het omgekeerde effect teweegbrengen. Soms smaken die buitenlandse lekkernijen thuis plots niet zo goed meer als op vakantie ...

Meer lezen over slaap en stress

Laatste wijziging op deze pagina: 24-03-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >