A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel Blog

Je lichaam natuurlijk ontgiften

door Marina Cluysen, op 11 maart 2013, Energie, Spijsvertering

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Je lichaam natuurlijk ontgiften

Heb je na elke maaltijd een opgeblazen gevoel, ben je geregeld vermoeid zonder reden of valt een hevige hoofdpijn je lastig? Vaak zijn dat signalen die je lichaam uitstuurt om aan te tonen dat het de giftstoffen niet kwijt geraakt. Op dat moment schiet je je lichaam best te hulp met een ontgiftingskuur. Er zijn heel wat manieren om je lichaam volledig natuurlijk te ontgiften. We zetten de belangrijkste natuurlijke middelen op een rijtje.

Ontgiften met water

Water is een must voor ons lichaam, dat is algemeen geweten. Ons lichaam bestaat dan ook uit 70% water en het is dé hulpbron om je lichaam te zuiveren. Als je te weinig water drinkt zoekt je lichaam elders water en neemt het weg uit je organen en spieren, daar wordt je moe van. Het is dus belangrijk om je lichaam van voldoende water te voorzien. Het belangrijkste tijdstip om water te drinken is ’s morgens. Je lichaam heeft heel de nacht ‘gevast’ en is klaar om gifstoffen af te voeren. Daarnaast is het belangrijk om heel de dag door water te drinken, zo’n 2 liter per dag.

Ontgiften met kruiden

Een gezond lichaam is perfect in staat om zichzelf te ontgiften, maar een handje toesteken met natuurlijke ontgiftende producten kan absoluut geen kwaad. Net als water zijn kruiden een natuurlijk middel om het ontgiften van je lichaam te stimuleren. Je kan de kruiden gebruiken in maaltijden of kruidenthee maken. Kruiden bevatten antioxidanten die het lichaam helpen hydrateren. Enkele specerijen die natuurlijke reinigingsprocedures stimuleren en waarschijnlijk in je keukenkast staan zijn: kaneel, zoethout, gember, venkel, anijs, peterselie, zwarte peper, cayenne, knoflook en salie. Gebruik deze kruiden bijvoorbeeld om ontgiftingsthee te maken of gebruik ze in je gerechten.

Ontgiften met groenten en fruit

Groenten en fruit zijn een goede ondersteuning bij het ontgiften van je lichaam. Fruit bijvoorbeeld is zeer basisch en heeft een neutraliserend effect op zure afvalstoffen. Door de vezels helpt fruit de darmen bij het elimineren van afvalstoffen. Fruit barst ook van mineralen, vitamines en antioxidanten. Citroen, bijvoorbeeld, is een vitamine C-bom en werkt effectief bij het reinigen van de lever. Door citroenwater te drinken worden giftstoffen door het lichaam gespoeld.

Daarnaast helpen ook groenten bij het verwijderen van giftstoffen. Kies voor organische groenten zoals spinazie, boerenkool, waterkers en rucola. Deze donkergroene bladgroenten zitten boordevol chlorofyl en mineralen die je interne organen versterken.

Regelmatig groenten en fruit eten of een smoothie drinken helpt je lichaam ontgiften. Door je lichaam regelmatig op een natuurlijke manier te ontgiften, verklein je het risico op aandoeningen en krijgt je lichaam een betere weerstand.

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Energie, Spijsvertering
Detox | Ga fris de lente in met een lentekuur
Detox | Ga fris de lente in met een lentekuur

Aan het eind van de winter voelen heel wat mensen zich lusteloos en moe. Bovendien hebben we nogal eens last...

Close